Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Какво разбирате под СЕ
Ksurnev:
Имам един въпрос, който ме гложди, и той е:
Какво би се случило, ако всички разполагат с безплатна и неограничена енергия?
Не забравяйте, че ние сме по-лошата част от човечеството! Става дума за Кайн и Авел.
По-добрата половина на човечеството я няма!
И като видя, и му завидя, и го уби.
Радико:
--- Цитат ---Какво би се случило, ако всички разполагат с безплатна и неограничена енергия?
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---И като видя, и му завидя, и го уби.
--- Край на цитат ---
Значи ако първото твърдение беше изпълнено то няма как да се стигне до второто. Каин е завидял на Авел, че е имал нещо в повече. Всяко нещо което го има в предостатъчно количество не предизвиква завист или желание за повече. Колко повече можеш да имаш или искаш от безкрайно???
Ksurnev:
Радико
Ееее, те са били равни помежду си, освен по ДУХ.
Не си ли съгласен за "по-добрата половина от човечеството"?
EDM electronics:
Едва ли Кайн би завидял на Авел за самата СЕ, нали е безплатна и всеки може да си напълни колкото кофи си иска. Ще му завиди обаче затова, колко земя ще преработи, колко полезни изкопаеми ще извади, колко дърва ще отсече, колко риба ще си хване, колко хотела ще построи до и вътре в морето и въобще колко природа ще дематериализира и унищожи с тази СЕ. Спиране няма да има тогава, то и сега няма. Тогава на всеки свободен фри енергетик ще е трябва по един пъдар, да го пази да не кърти, рови и дълбае навсякъде с преносимия си генератор на СЕ.
За алчника насищане няма, има повече от 1 000 или 100 0000 човека взети заедно и пак не му стига и иска още и още. Той е като бития и еб@ния.
nizo:
За мен СЕ никога не е била свързана с преобразувателите на енергия тип соларни панели, вятърни турбини, водни турбини и т.н. Свободната енергия за мен идва от устройство, което може да самозахрани себе си. Може да го наречем самозахранен, автономен, независим генератор ... с други думи истински генератор, а не преобразувател на енергия. Естествено, че е допустимо генератора да конвертира например гравитацията или магнитното поле на земята, защото те са константи в природата, докато слънцето, реките, вятъра не са константи. Въпросните ВЕИ не са само зависими от потока енергия който ловят, но и са зависими от локацията си, ориентацията си и с това за мен не спадат към СЕ системите.
Интереса към подобно устройство е обясним, защото то уж нарушава "законите" на физиката. СЕ е едно интересно, интелектуално предизвикателство. Перспективите които то чертае са безгранични. Може да се затоплят и изстудяват огромни територии, да се пътува на безкрайни разстояния, да се придобие безкрайно голяма движеща мощност и т.н. Идеала на свободната енергия за мен е отвъд идеята да не се плаща.
Относно плащането, то и аз съм изчислил, че за едно домакинство са необходими 15 000лв., точно колкото е изчислил и MZK. Интересното тук е в това, че ако едно домакинство ще плати 15000лв. в идните да речем 10 години, то закупуването на такава система е добър ход. Тук не говорим за избиване на парите, както казва атос. Просто в единия вариант имаме период от 10 години в който сте на -15000лв. от сметки за ток, срещу варианта след 10 години да сте +15000лв. под формата на система за ток. :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия