Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Какво разбирате под СЕ
Maistora52:
За мен СЕ има поне два основни аспекта:
1. Свободно ползване на енергия, която е в наличност в някоя от първо-формите си - топлина, светлина, движение. Това "свободно" ползване е задължително БЕЗПЛАТНО!
2. Другият аспект е свързан със Свободното "включване", улавяне и преобразуване в удобен за домашна употреба на някоя от безкрайните енергийни трансформации.
Примерно: "Виси в двора ми, или на улицата, СВОБОДНО някакъв проводник със щепсел накрая - и ако ми е зор - отивам, включвам си в този щепсел щекера и ... вкъщи става топло и светло... "
...
Под въпрос е да намерим съответния "щепсел"!
Радико:
mito_kupona
Въобще не е така спомни си как си живял в края на комунизма и как сега. А това че си недоволен от начина си на живот се определя генетично, заложено ни е да сме недоволни за да се развиваме.
А Хопкинс спомена, че ако до стотина години човечеството не колконизира нещо в космоса е обречено на изчезване а за целта без нови източници на енергия няма да стане номера.
Той е умен човек и съм напълно съгласен с него даже дали срока не е разтегнат малко май няма да стигнат 100 години.
kall:
значи отново да дам примера с малкия ВЕЦ- напълно възможна идея за работещ добив на истинска СЕ. Технически е напълно осъществимо, но законодателството в тази насока е драконовско и просто няма начин. Това имах в предвид относно икономически и политически проблеми. И не само малкия ВЕЦ е такъв проблем. Чрез т. нар. ректени е възможен добивът на слънчева енергия с много по-висока ефективност в сравнение със стандартните слънчеви батерии. Да, но стандартните са много по-евтини и достъпни до голяма степен заради масовото производство в Китай. И употребата на ректени е оправдана само при космическите спътници. И още много такива...
kd_dinev:
Стига с този Хопкинс,човека е актьор и е доста далеч от астрофизиката!Може би визираш Стивън Хокинг?
Радико:
Да бе грешка
Извинявам се, но не помня добре имена на хора, все ги бъркам.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия