Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Какво разбирате под СЕ

<< < (8/12) > >>

GreenHulk:
Въпроса е сложен, касае и разбиране, ниво на съзнание. И причините може да са комплексни, а не само щото олигарсите не искат конкуренция. Освен популацията много важен въпрос е използването на СЕ за военни цели. Ако има много малък и много мощен източник, това може да е много, много опасно. Но ако човек има евоюлирало съзнание, едва ли ще му дойде на ума да създава съзнателно СЕ бластери или бомби.
А за популацията  - планетата и др може да се погрижат - болести, катаклизми, повишени температури , др.

dymelsoft:
EDM electronics, в общи линии си напълно прав, но ми е интересно ти към коя група се причисляваш.

По темата, за мен СЕ е доста разтегливо понятие, но от моя гледна точка би било добре енергийният източник да бъде общодостъпен и задължително локален, автономен. Същия да не бъде базиран на познатите ни горивни процеси. Да бъде доказано 100% екологичен и естествено възобновяем. И не на последно място демонополизиран.
Последствията от подобно явление естествено биха били колосални за сегашната политико-икономическа система. Катарзиса на човешката цивилизация е неминуем и бих казал болезнен. /не се изключват и войни/ Причините за това мисля, че са ясни на всички, но все пак ще си позволя да коментирам основните.
На първо място на всички е ясно, че днешната световна енергетика е най-големият унищожител на природни ресурси към момента. /нефт, въглища, ядрени отпадъци, колосални материални ресурси за изграждане на централи и електро-преносна мрежа и т.н./ Какво ще се случи ако всичко това в даден момент е ненужно, сами се сещате. Тотална безработица в сектора с най-голяма заетост. Да не говорим и всички други сектори свързани с енергетиката.
Безусловна промяна на социалните системи и преразглеждане на икономическите модели и т.н. Изобщо може много да се говори по темата, но аз спирам до тук.
Поздрави.

Радико:
EDM electronics
мисля, че горе долу си прав но пропускаш една малка подробност а именно, че човечеството върви към гибел независимо от това дали се развива индустриално или не се развива, дали контролира раждаемостта или не. Всичко това е суета защото в същност не човечеството върви към гибел а гибелта върви към него. Това което се е случило няма начин пак да не се случи.
Стивън Хопкинс посочи изхода

mito_kupona:
Докато съществува сегашната монетарна система изградена на печатане на фалшиви долари без никакво покритие, лихварство, борсови спекулации и други, много трудно може да се внедри СЕ повсеместно. И аз съм съгласен, че всеки в дома си в колата си трябва да има такова устройство и да не зависи от никой, само евентуална техническа поддръжка.
   По цял ден медиите говорят за „растеж“, но освен сметките на олигарсите и на международните престъпници банкери друго не расте, с изключение на бедността, мизерията, смъртността, престъпността, наркоманията, броя на обратните китки и други еврогейски „ценности“.
    Представете си с, колко медни и алуминиеви проводници е опасана Земята, милиони тонове, та тези които, са заети в енергетиката с години ще имат работа да се демонтират тези съоръжения централи, подстанции и други, а с тези ресурси може да се електрифицира планетата поне 5 пъти по метода на, Капанадзе, да речем. Този процес няма да се случи мигновено, но при добро желание на власт имащите това може да се случи за едно поколение.

ckopax:
Това е така защото е нормално за измерението в което живеем. Едни растат, други се смаляват и изчезват а кръговрата на живота продължава дали с нас или без нас. Нали знаете, че в космоса няма празно.  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия