Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Какво разбирате под СЕ
Аtos:
Здравейте!
Отварям тази тема за дискусии относно кой как разбира що е то "СЕ" и откъде (аджеба) може да се пръкне ;D
Понеже забелязвам в последно време тенденция във форума всеки да "дърпа чергата към себе си" (моите методи и разсъждения са най-правилни), нека който смята, че може да си обясни становището, кратко и ясно - да заповяда!
Нека съм пръв - според мен СЕ е всяка енергия, достигаща до нас в пространството, която можем да уловим/добием и ползваме практически!
В това отношение ELPUNTIO е по-напред от всички ни...
Други мнения?
Радико:
Такава тема вече има във форума освен ако не е изтрита ама едва ли.
Там доста бистрихме определението за СЕ
Е, още едно доказателство, че всяко ново е добре забравено старо.
Аtos:
Да, спомням си, че имаше разискване, но така и не стигнахме до крайни становища?
Ти какво мислиш, кое би било СЕ?
П.П. за някои съфорумци СЕ значи да са милионери - тогава (разбираш ли) са щели да са "енергонезависими" или друго подобно извращение на мисълта...аз лично не мога да го разбера?
Михаил Кузмов:
Абревиатурата СЕ (свободна енергия), мисля не е ясна за повечето регистрирани, и четящи форума ! Или пък си я разбират както им харесва ! Не че на мен ми е ясна, но дайте да си измислим определение, което да е валидно за възможен най голям брой ситуации ! Първо, какво е енергия ? Каква енергия имаме в предвид, валидна за форума ? Чак когато си изясним този термин, предлагам да пристъпим към към изясняването, кога енергията може да бъде наречена свободна ? PS. имайте в предвид че сега повечето плащаме за СЕ, добита от други !!
Накрая едно кратко мнение: СЕ е в изобилие ! Ако няма СЕ няма да съществуваме !
Бъдете здрави !
kd_dinev:
За мен лично СЕ би било всякакво макар и микроскопично натрупване на енергия в повече от тази която сме вложили първоначално!Честно казано примери в това отношение има много,проблема е,че в повечето случаи процесите не могат да станат циклични,така че наистина да се усети ефекта!Макдебургските полукълба-с едно елементарно изтегляне на въздуха създаваш огромна сила!Капилярните явления-без да влагаш енергия,течностите се издигат на голяма височина,напук на гравитвитацията!Хвърляш камък в спокойно езеро,създаваш вълни енергията,на които расте с отдалечаването от епицентъра.Отделен въпрос са оръдията на труда,които ползваме,например защо на чука и теслата сме сложили дръжки,а не ги ползваме без тях,защо просто не мятаме стрелата,а ни трябва лък към нея?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия