Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Какво разбирате под СЕ

<< < (11/12) > >>

Радико:
Значи чисто математически погледнато без СЕ шансовете за оцеляване на човечеството са точно нула. Следващият астероид или нещо от сорта неумолимо наближава. Това, че още не знаеме за него не значи, че го няма. Впрочем това, че ние не знаем не значи непременно, че никой не знае. Е и равносметката излиза така без СЕ разрушение огромен катаклизъм като при голямото пермско измиране. Унищожена една цъфтяща планета. Със СЕ  унищожена, хмм доунищожена от астероид една вече съсипана планета и човечеството преселено на по безопасно място където да има какво да съсипва с нови сили или унищожена от астероид безжизнена планета щот човечеството се е самоунищожило с помощта на СЕ.
50/50 срещу 0
На мен определено 50% ми се виждат повече от нищо. 
П.П. низо генератори на енергия не съществуват има само преобразуватели.

juliang:

--- Цитат на: nizo в Април 12, 2016, 08:43:58 pm ---За мен СЕ никога не е била свързана с преобразувателите на енергия тип соларни панели, вятърни турбини, водни турбини и т.н. Свободната енергия за мен идва от устройство, което може да самозахрани себе си. Може да го наречем самозахранен, автономен, независим генератор ... с други думи истински генератор, а не преобразувател на енергия. Естествено, че е допустимо генератора да конвертира например гравитацията или магнитното поле на земята, защото те са константи в природата, докато слънцето, реките, вятъра не са константи. Въпросните ВЕИ не са само зависими от потока енергия който ловят, но и са зависими от локацията си, ориентацията си и с това за мен не спадат към СЕ системите.

--- Край на цитат ---
Ако се качиш на 100 км над Земята ще се окаже че гравитацията или магнитното поле на Земята ги няма ... така че и тези източници пак до някаква степен са зависими от локацията ти :)
А и ... сещаш се колко хубаво звучи това за да е вярно, и възможно. Но за съжаление мисля че не е възможно. А и ще е безумно опасно. С едно такова устройство произведено в по-голям мащаб или бройка (г*з глава затрива - човечеството го е доказало) просто ще прегреем или взривим планетата. Защото ако енергията е безплатна, мутрата ще поиска да си насади палми в двора, и понеже не виреят достатъчно, ще реши да затопли територията около себе си (примерно 100 кв. км), вместо да прави парник. Друг ще реши че за лятната си почивка трябва да позагрее морето на Бургаския залив до температурата на Карибите...
Оная пълничката министърка ще подшушне на Б.Б. че с едно такова устройство могат да изравнят Стара планина за да излезе малко по-евтина магистрала Хемус и ... България ще стане плоска кат топка за боулинг само и само да имаме повече построени магистрали... :)

Радико:
 juliang
Струва ми се, че песимистичните ти доводи взеха да се изчерпват вече. Не е ли време малко да си смениш мирогледа.
Бате ти Бойко няма да строи повече магистрали, щото ще стане на мода въздушния транспорт и магистралите ще тревясат.
И останалите доводи са подобни.
Човек никога не е готов за новото, ако някой го е подготвил, значи това не е ново. 

mind:

--- Цитат на: Радико в Април 12, 2016, 09:04:54 pm ---Значи чисто математически погледнато без СЕ шансовете за оцеляване на човечеството са точно нула.
--- Край на цитат ---
Радико, какви са тези кардинални заключения?
Човечеството съществува най-малко от 60-70 века без електричество и едва от 1 век с него. Тези спекулации, че суровините са се изчерпали не са верни. Виж петрола - преди 2 години ни продаваха бензин за 2,70, а сега е 1,70, а уж свършвал. Цената за скрап също падна драстично, понеже ако се рециклира всичко ненужно, половината мини щяха да затворят. Милиони тонове злато стоят заключени в сейфове и не се ползват по предназначение.
Земята била пренаселена, а само площта на Австралия е достатъчна и за всеки жител на планетата(дете,студентка,пенсионер), му се полага по 1 декар! 
Всички знаем, че ако Земята е по-далеч с 0,001% от разстоянието си до Слънцето, тука щеше да е ледник. Т.е. тя не е случаен обект в пространството, както и живота на нея. Този, който я е сътворил ще прецени кога и от какво ще се заличи, а ние само може да гадаем. И в тази връзка смятам, че СЕ (по дефиниция на nizo) е действителност, до която няма да се докоснем, точно заради нашите човешки особености.

Радико:
mind
Както казах вече това което се е случило веднъж няма как да не се случи пак. А следите от това което се е случило ги видях лично, явно не четеш редовно форума.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия