Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Антиматерия какво е това в същност
montanar:
Казусът е в начина на излъчване - тоест посредством поле или посредством материя - имаме фотони когато излъчваме чрез материя и нямаме когато излъчваме чрез поле. Понял?
Радико:
Няма такъв казус когато имаме нареченото от теб излъчване чрез материя имаме нещо съвсем друго неутронно излъчване, алфа лъчи, бета лъчи но това е друга бира. Там пък въобще не може да се говори за фотони. Сега става дума за съвсем друго. Електромагнитното излъчване. Кога при каква честота се появяват тия хипотетични фотони, че нещо този преход ми се губи.
montanar:
Радико - Светлината има известни вълнови свойства - това се знае - а защо ги има също се знае - хвани се поинтересувай защо ги има. Честотата с която се опитваш да ме подвеждаш изразява условно енергетичноста на лъчението.
За пореден път повтарям - вълна или поле не може да роди фотон какъвто и да е. Честотата на колебание на материята практика ражда фотона и той има параметрите на частица която има и вълнови свойства. Но ако ти е кеф да не правиш разлика между фотон и вълна ок - от това нищо няма да се промени - физиката няма да стане друга.
И за да ти направя кеф ще кажа че фотона например може да има и честота 1херц :P Може би разбираш колко глупаво звучи нали ;)
Радико:
Ако фотона може да има честота един херц значи магнит въртящ се с 60 оборота в минута трябва да излъчва фотони
Наистина ми звучи глупаво. Звучи ми точно като:
-Мамо от къде идват бебетата
- Щъркелите ги носят
- А през зимата като няма щъркели.
Основният ти проблем е че не осъзнаваш, че има неоспоримо доказана еднаквост между всички електромагнитни честоти от постоянно поле до гама излъчване.
montanar:
Пак бъркаш боя с е*ането ;D
Много ти е кеф да въртиш маХнити - ама на фотоните не им пука за тях особено (хич) Не са ти послушните електрони а за гадни копеленца - и за кой път да ти повторя Фотоните са следствие на квантов процес - магнита няма да роди фотони чрез полето си а ще роди вълна която няма да има своства на светлината.
И да фотона може да има честота един херц ако има какво да го излъчи и какво да го отчете. (не че има) фотона е порция квантувана енергия. (спрямо стандартния модел) и на пракика няма минимални или максимални граници - има възможности за излъчване.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия