Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Антиматерия какво е това в същност

(1/33) > >>

Радико:
До колкото се простират моите познания по въпроса антиматерията се състои от огледален образ на електрона имащ положителен заряд позитрон и огледален образ на протона със отрицателен заряд, антипротон. До тук добре сега при среща на атом и антиатом те анихилират и се получава чиста енергия. Нали така. Така ами. До тук още по добре. Да ама от тук нататъка нещо ми идва мъгливо защото нормалните атоми не се състоят само от протони и електрони. Има още нещо. Неутрон му викат. И какво стана са за да имаме само чиста енергия на изхода при среща на примерно кислород и антикислород във антикислорода ще трябва да има антинеутрони с които да реагират неутроните на кислорода по осем във повечето атоми.
Дилемата е голяма или анихилацията въобще не може да се нарече "чиста енергия" или разликата не е единственно в електрическите заряди. Или неутроните се унищожават при анихилация или се излъчват в огромно количество. Та има ли или няма антинеутрони това е големия въпрос в тази тема.

MTM:
Радико разбира се, че има антинеутрони. Както материята има антиматерия...

juliang:

--- Цитат на: Радико в Август 31, 2019, 09:40:25 pm ---Та има ли или няма антинеутрони това е големия въпрос в тази тема.

--- Край на цитат ---

Конвенционалната наука твърди че има антинеутрони.
https://en.wikipedia.org/wiki/Bruce_Cork

Радико:
Да бе знам, че конвенционалната наука твърди обаче обяснението звучи малко скалъпено. Даже много скалъпено бих казал. Нормално нещата трябва да се различават на един принцип докато тук смесват два принципа за да скалъпят някакво обяснение.

MTM:
Радико ми защото, нямат обяснение за етера..

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия