Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Антиматерия какво е това в същност

<< < (24/33) > >>

montanar:
Проблема на вълновата теория която така ти допада е на съвсем друго място - например проблема с честотите - ако излъчим да речем електромагнитна вълна при отражението си тая вълна не си изменя честотата - а фотончетата си менят спектърът.
Отговори на тоя казус като за начало само със вълновата теория - че знам още десетина такива проблемчета де вълновата теория грам не ги обяснява.

Радико:
Ами те и радиовълните не се влияят електромагнитно. Дори този факт ли не ти е известен? Това е така защото са вълни.

montanar:
Ами ти каза че ш светнеш само ако въртиш магнитно поле - без магнит - върти го де :D
Или аз не съм те разбрал нещо  ::)

Радико:

--- Цитат на: montanar в Септември 05, 2019, 08:55:01 pm ---Проблема на вълновата теория която така ти допада е на съвсем друго място - например проблема с честотите - ако излъчим да речем електромагнитна вълна при отражението си тая вълна не си изменя честотата - а фотончетата си менят спектърът.
Отговори на тоя казус като за начало само със вълновата теория - че знам още десетина такива проблемчета де вълновата теория грам не ги обяснява.

--- Край на цитат ---
Това въобще не е тема на дискусията преди да се изясни основния казус и да ти кажа в скоби не знам фотоните дали си менят спектъра но светлината не си го мени със сигурност. Нещо някой те заблуждава. Преди да ме пързушнеш по тази пързалка ми кажи къде е границата има / няма фотони.

Радико:

--- Цитат на: montanar в Септември 05, 2019, 08:59:11 pm ---Ами ти каза че ш светнеш само ако въртиш магнитно поле - без магнит - върти го де :D
Или аз не съм те разбрал нещо  ::)

--- Край на цитат ---
Това е струва ми се признак на демонстрация на неразнирането на работата на променливотоковите електрически машини която за сведение се основава на действието на въртящо се магнитно поле индуктирано от неподвижен елемент "статор се нарича"

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия