Автор Тема: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +  (Прочетена 42525 пъти)

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Моят скромен принос към българското интернет пространство... в качеството ми единствено на преводач на тази информация. Надявам се експериментаторите да я сметнат за интересна.
Морей Б. Кинг, Холандия 2012
Конференция на “Движението за ключови енергийно-научни открития” 2012, Холандия

Breakthrough Energy Movement Conference 2012 Holland

Част 1

Част 2

Част 3Разсърфирал съм и съм обработил две от споменатите от Кинг посоки. Следват техните материали.

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #1 -: Февруари 09, 2017, 12:13:26 pm »
Автомобилните свещи на Крупа

Автомобилните свещи на Крупа не се произвеждат от никой в момента. Въпреки че патентът е от 2000г, никоя фирма или корпорация не се наемат да ги произвеждат, защото свещите на Крупа водят до около 40% по-малък разход на гориво за изминат път. Освен това водят до 28% по-малко вредни емисии от изгорелите газове. На всичкото отгоре добавят 33 конски сили към средностатистическия двигател с вътрешно горене.

Това само по себе си обяснява защо никой, който е в бизнеса с автомобили, автомобилни части и горива не иска да се заеме с това – това би означавало да саботира не само собствения си бизнес, но и цялата ниша като цяло, създавайки си безброй врагове, на практика обръщайки цялата гориво-автомобилна мафия срещу себе си.

Свещите на Крупа също така се износват много трудно и са много дълготрайни. Освен това никога не засичат.

Най-интересната им характеристика обаче е тъкмо нещото, което всява ужас в империята на петролните корпорации – експериментаторите са открили, че може би най-лесният начин за “възпламеняване” на атомизирана водна пара е именно чрез свещите на Крупа. Това означава, че в общи линии, единственото най-важно нещо, което му е необходимо на човек, за да подкара автомобила си на водни изпарения, след водния атомизатор, са свещите на Крупа.


Патент US 6060822 А - на български

Инструкции за репликиране на патент US 6060822 А - на български

« Последна редакция: Април 03, 2017, 08:11:13 am от Maistora52 »

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #2 -: Февруари 09, 2017, 12:18:49 pm »
Пиезоелектрична електролиза

Бележка от преводача (аз):
Това е превод на информация, случила се в два от най-уважаваните и големи световни форуми за свободна енергия – overunity.com и energeticforum.com – през 2011г. Информацията е публикувана в постингите на анонимен потребител с прякор “The Power To Be” в единия форум и същия човек с прякор “powerme” в другия форум.

Тези сведения обикалят и научно-новинарските Интернет-медии за много кратко време, преди да налегне мъртвешко затишие по въпроса. Една от множеството прекопирани статии съм я превел накрая на това.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Това е пълно разкриване на фактите, които ще позволят на човечеството да се сдобие със самодостатъчна цивилизация без нужда от петрол. Пълното безусловно разкритие в публичния сектор се извършва от мен – първоначалният изобретател. Ник-името ми е “The Power To Be”.Пиезоелектрично произвеждане на атомизирана вода с ННО за двигател с вътрешно горене, възпламенимо водно гориво

Тази система използва чиста чешмяна вода без електролит, всички части се намират по магазините.

Най-доброто решение за произвеждане на водно гориво за двигател с вътрешно горене е като се атомизира водата, както се прави при атомизиращата водна инжекция. Може да се купи уред за мъгла за изкуствени езера с пиезо-електрически вибратори. Тези пиезо-електрически вибратори ще атомизират големи количества вода с икономичен разход на енергия. Уверете се, че става дума за пиезо-електрическа машина, която използва пиезо-електрически вибратори. Нужна ви е фина атомизирана водна мъгла и ултра-звукови вълни, освен това, трябва да ползвате и пиезо-електрични кристали за улавяне на излишните вълни, за да произведете ННО, тези ултразвукови вълни в противен случай ще бъдат похабени под формата на топлина.

Резултатът е богата, запалима атомизирана водна смес с наличие на ННО.

Направете кристали на цинков оксид и ги сложете във водо-пропусклив пакет. Това ще поема излишните ултразвукови вълни от вибратора и ще освободи водата под формата на ННО чрез пиезо-електрохимичен ефект.

Кристалите на цинковия оксид са синтетични и са направени от оксидиран цинк. Представляват тетраедърни структури и имат полярни Zn-O връзки, което ги прави йонни и силно пиезоелектрични. Трябва ви издръжлив пакет, който да издържи на вибрациите, синтетичния полиетилен на “Tyvek” може да свърши работа, трябва да може да се мокри от вода. Пакетът трябва да предпазва кристалите от размиване и разбиване от плискащата се заради вибратора вода. Кристалите са много фини частици, с нано-метрични размери.

От известно време се опитвам да намеря прост начин за отглеждане на микро-размерни единични кристали при ниска температура, който да е достатъчно елементарен, че да може да се проведе от всеки. Масово продаваните кристали на ZnO са получени при високи температури и се отлагат чрез пара, което изисква сложна постановка и техническа кадърност.

Препратки:

как се правят ZnO кристали.
повече информация относно отглеждането на кристали според търговските стандарти, вижте този документ

nathan.instras.com/documentDB/paper-243.pdf

Пиезоелектрично производство на ННО

http://www.greenoptimistic.com/2010/03/23/zinc-oxide-hydrogen-piezoelectric/

Това е опростена версия за домашна употреба.

Моля вземете всички предпазни мерки, не съм отговорен за нищо, което може да се случи.

Материали:

– 0.453 кг Zn нано-пудра

– 3.785 литра амонячен чистител (амониев хидроксид)

Инструменти:
Горещ котлон с магнитно разбъркване

бъркалка с тефлоново покритие

колба за преваряване с вместимост 1л и гумена капачка
обратен хладник, ако е възможно

водна баня

термометър

Разтворете 30 грама ZnO на всеки 300 мл 30% амониев хлорид/хидроксид. Това се прави най-добре, като се напълнят 300 мл 30% амониев хидроксид в колбата, после се поставя на разбърквачката с тефлоновата бъркалка. Включете температурата на средно, включете разбърквачката на ниски обороти. Бавно добавете цинков оксид към разтвора. Когато целия цинков оксид се е разтворил равномерно, сложете тапата на колбата и усилете разбърквачката на бързи обороти, усилете температурата до 60 градуса Целзий и оставете да се разбърква за 30 минути.

Сложете колбата във фризера и замразете разтвора до -0 градуса Целзий.

Когато достигнете тази температура, оставете за още 1 час.

След това изкъпете колбата в по-голяма купа с вода със стайна температура за 5 минути, за да избегнете термалния шок, за да не се счупи колбата.

Пригответе водната баня, голяма топлоустойчива стъклена купа с вода. Сложете колбата със студения разтвор във водната баня и поставете обратния хладник с тръбичка за вода, ако нямате такова нещо, тогава просто затапете колбата плътно и включете топлото. Оставете разтвора да се загрее до 60 градуса Целзий, поддържайте температура 60 Целзий за 2 часа, кристалите ще растат през това време.

Оставете разтвора да се изстуди до стайна температура. Филтрирайте разтвора и съберете кристалите.

Кристалите са самозасяващи се. Тези кристали не са типичните големи кристали, които повечето хора отглеждат вкъщи. Единичните кристали са много малки, с нано-размери, с тези си размери са способни да поемат всички индуцирани вълни и да преобразуват вълните във водна електролиза.

Когато водата се атомизира със замъглител за изкуствени басейни, водата лесно се разделя на ННО от кристалите. Газовата смес е богата на ННО, не зная колко е съдържанието на Н, но е силно възпламенима. Идеята ми хрумна след като гледах видеото на “Dingles” по YouTube (не успях да издиря това видео, бел.прев). Ясно можете да видите как мъглата се надига, така че аз направих същата клетка от стар акумулаторен корпус и работи. Цинковите кристали вибрират под ултразвуковата вибрация, генерират свое собствено електричество и помагат в разделянето на водата на водород и кислород. Това прави газовата смес силно възпламенима и атомизираната вода ще пази по-ниска температура в генератора ви, колкото повече мощност произвежда. Тази мощност може да се преобразува и в двигателна сила.

Набавете си малък генератор, на който да се учите, можете да намерите 6 kw/часа електрически стартов генератор “Champion” от Costco (някакъв американски търговец, бел.прев) за около $500. Махнете свещите, сложете свещи “Diamond”/”Splitfire” или висококачествени свещи от магазин за авто части. Ако можете да си направите свещи “Krupa”, ще е много по-добре.

Направете някакъв контейнер, където да се помещава атомизатора ви и подайте мъглата към входа на двигателя. Стартирайте двигателя с нормален бензин, после превключете на водна инжекция. Ще работи добре и можете да подобрите това положение като избирателно филтрирате Н и О2 поотделно в отделни съдове, за да не е нужно да стартирате на бензин/дизел, можете също да добавите 2 и 3 фазови съдове за атомизиране на водата, така че да можете с точност да определяте газовата си смес според вида на двигателя, така че да можете да подкарате всички видове двигатели с вътрешно горене, малки двигатели, дизел и бензин.

Копие на свещите “Firestorm” на Krupa – инструкции за репликиране
http://www.panaceauniversity.org/howtomakeplasmaplugs.pdf

Ултразвуков воден замъглител – Уред за мъгла

http://www.mainlandmart.com/foggers.html

цинковият оксид е $11 за близо 500гр от Ebay. Амониевия хидроксид е $15 за бутилка.

още за четене

http://www.ionizationx.com/index.php?topic=1239.0

Кристал на цинковия оксид действа като пиезо-електричен материал за добив на водород от водата

23 Март 2010гЕкип научни изследователи от университета на Уисконсин-Мадисън (Wisconsin-Madison University) току що откриха, че кристалите на цинковия оксид, ако са потопени под вода, поемат вибрациите й и се държат като пиезо-електричен материал, развивайки зони на силно положителни и силно отрицателни заряди.

Можете да си представите какво следва после: тези заряди дисоциират заобикалящите ги водни молекули на водород и кислород.

“Това е като безплатен обяд”, казва водещият изследовател Хуйфанг Ксу (Huifang Xu). “Получаваме енергия от околната среда точно както слънчевите клетки улавят енергия от слънцето”. Ксу нарекъл процеса “пиезо-електрохимичен” ефект.

За да получат кристалите, екипът отгледал тънки микро-фибри от много пластични кристали цинков оксид, които с лекота вибрират при наличие на звукови вълни. Учените открили, че ултразвукът, например, кара кристалните фибри да се огъват между 5 и 10 градуса във всеки свой край, създавайки волтаж между краищата си.

Фибри с различни размери поглъщат най-добре различни видове вибрации. Знаейки това, учените могат да настроят фибрите, за да извлекат максимално енергия. Цинково-оксидният материал, създаден от Ксу и неговия екип, превръща водата в газ с 18% ефикасност, докато нормалните пиезо-електрични материали го правят с най-много 10% ефикасност.

“Добра идея е”, казва Джинхуй Сонг (Jinhui Song) от Техническия университет в Джорджия, Атланта (Georgia Tech University, Atlanta). “Защото не е нужно да се създава електрическа верига, устройствата, основаващи се на новия принцип, ще са много по-прости от онези, основаващи се на конвенционалната суха пиезо-електрика”, посочва той. “Това може да намали сложността на устройството”.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

В обобщение:

“The Power To Be”, или “powerme” казва, да се купи ултразвуков воден атомизатор. Тези неща се ползват и за капково напояване и подобни неща, изглеждат ето така:

https://www.youtube.com/watch?v=bb7EeJytbPw

Вибраторът им представлява пиезо-електрична мембрана, която се огъва заедно с честотата на тока… или нещо такова… създавайки механични ултразвукови вълни, които водят до водни кавитации – точно както обяснява Мори Кинг.

Напишете “уред за мъгла” на български в Google.

Има и други начини за атомизиране на водата, чрез атомизиращи дюзи, можете да прочетете повече за тях в уикипедия:

https://en.wikipedia.org/wiki/Spray_nozzle

Тези дюзи обаче правят механична атомизация. Може и да свършат работа, ако в мъглата или в инжекцията от атомизирана вода се създават искри по стандартен начин. Само че, с ултразвук атомизацията е много по-добра, и второ – ядрото на идеята е електричеството да идва от пиезо-електрични кристали, а те се нуждаят от този ултразвук, така че механичната атомизираща дюза е сериозно отклонение и представлява съвсем друга идея.

Най-важното е онова, което обяснява Мори Кинг – когато молекулите на нормалната вода са слепени на гроздове, е нужен много по-голям волтаж, за да се извърши електролиза. Когато става дума за единични молекули, обаче, 43 миливолта са достатъчни за електролизата на само няколко молекули. И точно това дълбоко атомизиране се постига чрез ултразвуковата кавитация.

Относно пиезо-кристалите на цинковия оксид, в момента дръпнатооките азиатци се опитват да ги отглеждат върху тъкан от сребърни проводими нишки, за да създават материали, които, заради самото си механично огъване, да зареждат телефони и друга електроника. Опитват се да правят дрехи от такива материи, импрегнирани с нано-кристали на цинков оксид, отгледани директно върху проводимите фибри на плата.

« Последна редакция: Април 03, 2017, 08:27:07 am от Maistora52 »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 452
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #3 -: Февруари 09, 2017, 01:14:16 pm »
Автомобилните свещи на Крупа

Автомобилните свещи на Крупа не се произвеждат от никой в момента. Въпреки че патентът е от 2000г, никоя фирма или корпорация не се наемат да ги произвеждат, защото свещите на Крупа водят до около 40% по-малък разход на гориво за изминат път. Освен това водят до 28% по-малко вредни емисии от изгорелите газове. На всичкото отгоре добавят 33 конски сили към средностатистическия двигател с вътрешно горене.

Това е практически невъзможно да се постигне само с подмяна на свещите. В патента са написани откровени глупости.
Да, карбураторен двигател (особено 4.4 литра) може да се направи да харчи с 40% по-малко. Но вече няма да има тия конски сили които е имал.
Обедняването на сместа до 28:1 води до отделянето на огромни количества азотни окиси за сметка на намалените въглеродни окиси. Просто... процеса "изгаряне" е такъв, няма как да избягаш от него. В момента в който в цилиндъра имаш температура от около 1000 градуса, кислорода във въздуха е ужасно агресивен - той има склонност да окислява всичко до което се докопа. Като току-що освободен затворник е, или моряк след дълго пътуване - изобщо не подбира с кой ще прави секс ...  :)
Да, ако му се предостави въглерод или водород - предпочита него. Но при липсата им се "съешва" с каквото му падне. А му попада ... азота, който е 80% от въздуха постъпил в цилиндрите.

Самата конструкция на свещите пък е доста непрактична за голяма част от съвременните двигатели. Всяка автомобилна свещ се характеризира с т.нар "топлинно число". Това е числово изражение на горещината на електродите, които са в цилиндъра. Ако свещта е много "топла", с много високо топлинно число, тя не успява да се охлади и при започване на такта на сгъстяване горивната смес се запалва от топлината й в неправилния момент.
За двигатели работещи с висока степен на компресия и високи обороти "топли" свещи са практически неприложими - водят до постоянни детонации. Прекалено "студени" свещи пък водят до неравномерна работа на студен двигател или трудно палене зимата. Така че това число е от огромно значение за добрата работа и трябва да се избира спрямо конкретния двигател.

А това колко ще са топли електродите зависи изключително от техния размер. Колкото по-масивен е електрода, толкова по-трудно ще се охлажда. Това което видях като схеми в патента ме води към мисълта, че свещ с такава конструкция би могла да се ползва само в някакви стари трактори или генератори.

От топлинното число зависи и способността на свещта да се самопочиства от окисите които се натрупват по нея. Ниското топлинно число води до натрупване на въглердони отлагания по нея и вложена работа за много кратко време. Високото топлинно число води до разрушаване на електродите.

Това само по себе си обяснява защо никой, който е в бизнеса с автомобили, автомобилни части и горива не иска да се заеме с това – това би означавало да саботира не само собствения си бизнес, но и цялата ниша като цяло, създавайки си безброй врагове, на практика обръщайки цялата гориваро-автомобилна мафия срещу себе си.
Тия приказки са несериозни. Китай нееднократно е показал че хич не му дреме за международните договорки и патенти. Китай внася почти цялото си количество нефт. Китай има огромни проблеми със замърсяването на въздуха в големите си градове. Нищо не пречи на китайците да правят такива свещи за собствена употреба. Но ... и те не ги правят. Защо ли?

П.С. Можеш ли да обясниш какво означава "Атомизирана водна пара"?

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #4 -: Февруари 09, 2017, 01:44:28 pm »
П.С. Можеш ли да обясниш какво означава "Атомизирана водна пара"?

Водна пара от колкото се може по-самотни молекули вода. Може би "атомизирана водна мъгла" е по-точен израз.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 161
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #5 -: Февруари 09, 2017, 02:17:48 pm »
Относно Автомобилните свещи на Крупа  Това за окисляването на водородният окис, демек водата е ясно, че е глупост, иначе наистина има ефект от такива свещи но не чак такъв.
Такива свещи се произвеждат от известно време с не точно такъв дизайн обаче, оптимизиран е за по-лесно машинно производство. Освен това платината вече е демоде за автомобилни свещи, използват се "от както ги разрешиха за индустриално ползване от злополучната американска комисия КОКОМ"  доста по ефективните за целта материали Иридий и Хафний.
Твърденията за заговор на автомобилните производители ПРОТИВ НАМАЛЯВАНЕТО НА ЗАМЪРСЯВАНЕТО звучи определено налудничаво на фона на глобата от 10,000,000,000$  Десет милиарда долара за Фолксваген.   
« Последна редакция: Април 03, 2017, 08:30:55 am от Maistora52 »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 452
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #6 -: Февруари 09, 2017, 02:32:17 pm »
Водна пара от колкото се може по-самотни молекули вода. Може би "атомизирана водна мъгла" е по-точен израз.
В този случай по-точния израз ще е "Молекулизирана водна пара". Водата е съставена от молекули, не от атоми.

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #7 -: Февруари 09, 2017, 02:56:00 pm »
Разбирам защо atos се забавлява  :)

Радико, можеш ли да ме линкнеш към производството? Чувал съм и от други автомонтьори, с които съм говорил, че такива свещи се произвеждали, но никой не се сещаше къде точно.

juliang... Употребата на точно тази терминология идва от факта, че самите уреди са наречени така, в крайна сметка. Ултразвукова дюза - прочети раздел "История", за да стане по-ясно защо процесът за атомизиране на течности се казва така.

Има и атомизираща дюза за механично (не сонично искам да кажа) атомизиране и произвеждане на атомизиран спрей на течности: https://en.wikipedia.org/wiki/Atomizer_nozzle

Нещо не схващате какво имам предвид с тези публикации. Това не ми пречи де...

Специално що се отнася до знанията ви относно света, в който живеете... Съветвам ви да не ползвате повече житейските си гледни точки за аргументиране на личните ви мнения относно различни апарати, за да не се излагате. Но публичният ви образ си е ваша лична работа и няма да ви се бъркам.
« Последна редакция: Април 03, 2017, 08:32:38 am от Maistora52 »

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 452
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #8 -: Февруари 09, 2017, 03:09:43 pm »
Нещо не схващате какво имам предвид с тези публикации. Това не ми пречи де...
Осветли ни, моля. Да знаем кога ще е "големия финал"...

Специално що се отнася до знанията ви относно света, в който живеете... Съветвам ви да не ползвате повече житейските си гледни точки за аргументиране на личните ви мнения относно различни апарати, за да не се излагате.
Искаш ли да пуснеш една анкета "Излагам ли се с моите публикации"? Имам подозрението, че ще се изненадаш от резултата...

П.С. Наминавай в чата - там е по-весело, а и нещата с които се излагаме изчезват след време... :)

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #9 -: Февруари 09, 2017, 03:24:49 pm »
Да, знам какво се случва в чата. По принцип... затова се правят чатовете към разпространените форумни платформи. Наличността му е сигурен знак, че модераторския екип на форума е отчаян. И няма как да не е отчаян, след като ползва стандартната широкоразпространена форумна платформа, а пък останалите варианти искат доста кинти.
Важното е, че има хора, които работят и по този проблем.

Въпреки че тук нещата са тръгнали добре. Точно онези, които трябва да са в чата, си стоят там. Това си е похвала към администрацията.

Неактивен Аtos

 • Global Moderator
 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 4 255
 • Мисля, следователно...мисля!
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #10 -: Февруари 09, 2017, 04:26:01 pm »
Това е практически невъзможно да се постигне само с подмяна на свещите. В патента са написани откровени глупости.
Да, карбураторен двигател (особено 4.4 литра) може да се направи да харчи с 40% по-малко. Но вече няма да има тия конски сили които е имал.
...................................................................
 В момента в който в цилиндъра имаш температура от около 1000 градуса, кислорода във въздуха е ужасно агресивен - той има склонност да окислява всичко до което се докопа. Като току-що освободен затворник е, или моряк след дълго пътуване - изобщо не подбира с кой ще прави секс ...  :)
Да, ако му се предостави въглерод или водород - предпочита него. Но при липсата им се "съешва" с каквото му падне. А му попада ... азота, който е 80% от въздуха постъпил в цилиндрите.
Юлиане!
Преди време ти дадох приз за най-голяма изцепка (вече не помня за кой пост беше), сега обаче може и да надминеш себе си!
Къде казваш са замерили нивата на "азотен окис", дай някоя табличка?
Стига си ни развивал папагалски теории от учебниците, а кажи - кога си ползвал подобни свещи и как установи, че не дават икономия?
КОНКРЕТНО, моля, понеже вече дразниш!
Аз като отида в магазина да си купя определен сапун, няма как да кажа, че не мие, особено ако досега през целия си живот съм ползвал само трици за целта!
Мога да го кажа само ако вече съм го изпробвал! Дори и  не съм чувал за изобретението "сапун", не бих казал, че няма по-добро средство от триците, докато не изпробвам лично!

Та...ти кога проведе експеримент с въпросните свещи?
Само не ми излизай с номера "не може да бъде, понеже не може да бъде", защото наистина ще ме ядосаш (а знаеш колко трудно възможно е това)!

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 452
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #11 -: Февруари 09, 2017, 04:42:42 pm »
Къде казваш са замерили нивата на "азотен окис", дай някоя табличка?
Стига си ни развивал папагалски теории от учебниците, а кажи - кога си ползвал подобни свещи и как установи, че не дават икономия?
КОНКРЕТНО, моля, понеже вече дразниш!

За процесите при горенето бих казал че лекичко ги поназнайвам нещата - се пак има няма 20 години се занимавам с едни неща, дет горят нафта и газ. Гледал съм има-няма хиляда пъти показанията на уреда (който мери процентно кислород, въглероден диоксид, въглероден оксид и азотен оксид едновременно) и знам много добре какво се случва при излишък на кислород в горенето. Както и при недостиг на кислород. Та не е като да не съм го виждал с очите си.
Конкретно - според зависи от конструкцията на горивната камера азотните окиси започват да се увеличават при излишък на кислород около 4%. Някъде докъм 8% е пика, после температурата на горенето намалява и почват да падат.
Пак според конструкцията на камерата и горелката (от която зависи смесването на горивото и въздуха) въглеродния оксид почва да се качва при излишък на кислород под 2-1%. Някъде може и при 0.2% да има чисто горене, някъде и при 3% има сажди ... зависи от много неща.
Това как ще гори сместа зависи ИЗКЛЮЧИТЕЛНО от смесването на въздуха и горивото. Естествено зависи и от самото гориво. Това как горивото ще бъде запалено ... няма голямо значение. В горелките нямаме свещи, па горят чисто... :)

За ДВГ също мисля че поназнайвам достатъчно. И теория, и практика съм понатрупал.

А ти понеже си ползвал достатъчно време такива свещи, както и си провеждал измервания с газ анализатор на работата на ДВГ с тях - дай една табличка де... не се стискай :)

Не ми казвай за патентите и данните в тях само... такива неща има в някои патенти че можем да умрем от смях докат ги четем.
« Последна редакция: Април 03, 2017, 08:35:45 am от Maistora52 »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 161
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #12 -: Февруари 09, 2017, 05:12:07 pm »
Ето ви тука няколко линка по въпросният спор:

http://www.tech-co.bg/bg/produkti_auto/sveshchi-denso-iridium-tt

http://newbrands.euro07.bg/index.php/byuletini/view.download/27.html

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=283312

http://penkiller.com/index.php?topic=808.0

Обръщам ви внимание на факта, че четири-електродните свещи са оригиналните за моята Астра F произведена -през далечната 1995 г. Този тип свещи се възползват от горният патент по един или друг начин. Така е било миналия век обаче, сега нещата са други. Формата на нещата не е от решаващо значение за предимствата им. Решаващо е значението на вложените високотехнологични материали което е доста добре видно ако внимателно се прочете това в първият линк. в частност 120 000 километра живот при дебелина на електрода от 04 мм.
Малка подробност от мен  това 0,4 е дебелината във основата не на върха.
Тази концепция е много важно да се проумее, вече сме във века на материалите а не на формите. Формите са само въпрос на лична прищявка вече. И понеже темата е за електролиза ще вметна, че най добрият известен за момента катализатор за разлагане на вода е манганът...особено в алкална среда. И от там най евтината китайска неръждавейка  съдържаща манган ще е много по добра от това което препоръчват всички "форумни експерти"
« Последна редакция: Април 03, 2017, 08:37:18 am от Maistora52 »

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #13 -: Февруари 09, 2017, 05:36:01 pm »
Мммм... Да, ама май не.

В момента правя този коментар с едничката цел за мерене на пишки. Едва ли някой в този форум въобще чете какво пише juliang по принцип, но все пак премерването на пишките винаги е забавно.

Ако читателят попада на този коментар, нека знае, че по никой начин не обслужва идеята да му даде повече информация за предварителната обработка на водата и експлоатирането й като източник на термална, механична или електромагнитна енергия.
Реших да разсърфирам, и попаднах на тая книга: Технически бюлетин на ЕРА (американската Агенция за Опазване на Околната среда), Азотните оксиди - защо и как се контролират

На страница 21 прочетох следния абзац:
Цитат
Употребата на плазмено запалване (променлив ток или АС-система) вместо правотокова запалителна система (DC) също така позволява по-голямо отклонение на гориво-нещо си (fuel-lean) от стехиометричната пропорция (stoichiometric ratio). Докладвано е, че емисиите на NOx от двигателите с вътрешно горене, използващи плазмено запалване, се намалят с до 97%.

Какво ли значи това... Но абзацът се позовава на три бележки към Апендикса. И тези три позовавания са следните:


1. "Плазмени в сравнение с термални ефекти при намалянето на NOx при горивните газове, използващи инжекция на амониеви радикали", К. Чес (K. Chess), С. Яо (S. Yao), А. Ръсел (A. Russel) и Х. Хсу (H. Hsu), Списание на Асосиацията за контрол на въздуха и отпадъците, август 1995г, стр 627.

2. "СNG инсталира система за намаляне на NOx в компресорните станции", Списание "Петрол и газ", 26 септември 1994г.

3. "Система за плазмено запалване смъква емисиите на NOx", М. Манинг (M.Manning), Списание "Тръбопроводи и петрол", октомври 1995г, стр. 26-30.


Освен това, в самия патентен документ на Крупа четем:

Цитат
При тестване върху един цилиндър бяха добити следните тестови данни:

Оригинално предоставена запалителна свещ имаше искров разтвор по производствена характеристика и върху нея беше проведен тест за емисиите. След това беше монтирана новата свещ и прякото сравнение показа 41% по-малко HC (хидровъглероди) и NOX (азотни оксиди), а емисиите на CO бяха по-ниски с 28%. Още по-ниски стойности не можеше да бъдат постигнати поради ограничението, идващо от карбуратора, монтиран към двигателя.

И като част от патентния текст, това би трябвало да е подписано от патентната комисия, все пак.

Свещите на Крупа по същество са свещи за плазмено запалване.На всички е ясно, че всеки от време на време има време за губене. Така е и с мен днес. С juliang е така всеки ден. Ако аз трябваше да му дам някакъв житейски съвет, то бих го посъветвал да не излиза от чата, защото там все пак излагациите не оставят следи.
« Последна редакция: Април 03, 2017, 08:39:46 am от Maistora52 »

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 161
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #14 -: Февруари 09, 2017, 05:46:21 pm »
Така е, плазменото запалване намалява азотните окиси макар и малко косвено защото работи много по-добре от "класическото" и детонациите в двигателя са по-малко. Държа да отбележа обаче, че вече едва ли е възможно да се намери автомобил който да не е в ретро отсека и да не е с плазмено запалване.  Само автомобилите с бобини пригодени за работа с чукче не са такива. 
« Последна редакция: Април 03, 2017, 08:40:42 am от Maistora52 »