Автор Тема: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +  (Прочетена 42526 пъти)

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #15 -: Февруари 09, 2017, 06:00:50 pm »
Добре де... Аз какво трябва да си мисля тогава, че juliang е най-некадърния човек, на който са позволили 20 години да се занимава с ДВГ? Не се изразявай толкова остро, политически некоректно е.


Мори Кинг от години казва в своята презентация... че предварителното атомизиране на водата, сиреч превръщането й в мъгла от възможно най-самотни молекули, най-добре се употребява в ДВГ.

Но в своята лекция, както прочетохте, той казва друго. Той говори за особени молекулно-плазмени образувания, които някой си е нарекъл "екзотични тела". И Кинг твърди, че когато тези "екзотични тела" (най-добре създавани чрез кавитация, тоест чрез ултразвук) бъдат стресирани от електрическа искра (най-добре именно от плазмено запалване), те се разгръщат директно в механична енергия.Така че, темата е за електролиза. А не за стандартни горива. Крупа въобще не се е занимавал с вода. Но разните ННО-експериментатори са се занимавали.

И когато се подаде атомизирана водна мъгла към свещ на Крупа, не се случва възпламеняване на водата. Случва се директно разгръщане на "екзотичните тела" в механична енергия и буталото приема директно тази механична енергия. Не се получава възпламеняване и не се получава загряване на въздуха, от което следва и че двигателят не загрява.


Освен това Кинг твърди, че именно поради това директно предаване на механична енергия, от най-неефикасния вид двигател в света, ДВГ-то става с около 120% по-ефективен (просто защото вече няма горене в него).
Това са само твърдения на Кинг, които препредавам. От себе си съм добавил сърфирането и превода на нещата. Това мога аз, понеже не съм техническо лице.

И го публикувам в този форум, за да може, когато техническите лица в България спрат да смучат близалки (имам предвид близалкосмучещи като juliang), да има какво да им хване вниманието, за да видим дали всичко това действително е така, или пък не е.
Освен това! Мнго се надявам в този форум да има и химици или любители на кристалите. Мисля, че не е толкова трудно за сериозния хобист да отгледа споменатите по-горе кристали на цинка?

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 161
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #16 -: Февруари 09, 2017, 06:34:13 pm »
Имам силни резерви към твърденията на този човек. Буталото се отблъсква в следствие разширяването на гзовете и повишилото се налягане от това. Добре в зоната на искрата е ясно ще имаме някакво разширение но какво ще предизвика бурно разширение на мъглата извън зоната на искрата, плазмата както искаш го наричай. Ако това разширение се рзпространяваше  лавинообразно нещо жизнено необходимо за работата на ДВГ то сега аз нчмаше да пиша тук ами във западните вестници щеше да пише: феноменален взрив с неизвестен произход и сила на няколко ядрени бомби в София, оцелели няма. И това защото преди няколко дни рязах с плазмата когато беше най голямата мъгла.
Има такъв двигател писал съм за него в темата на Владимир Димитров, но той е класифициран като най малкия двигател в светъ. Със размери от няколко микрона.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 452
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #17 -: Февруари 09, 2017, 06:55:52 pm »
Ето една картинка, която съвсем схематично показва какво става при промяна на съотношението "въздух-гориво":

Ясно се вижда, че при съотношение 13:1 до 14:1 общо емисиите на вредни газове са най-малки. Ако залитнеш към по-богата смес има въглерод в изобилие, кислорода има много "плячка" и не се интересува особено от по-трудния азот. За съжаление остава въглерод за който кислорода не стига за достигане до диоксид и си остава на оксид.
При леко бедни смеси горенето все още вдига висока температура, достатъчна за "разбесняване" на кислорода. Обаче няма достатъчно въглерод, и той "налита" на азота.
Ако сместа се обедни още температурата вече не е достатъчна за "сериозното побесняване" на кислорода, и той започва да не се интересува много от азота - не му стига енергия за да осъществи връзка. NOx-а спада. За въглерода има достатъчно кислород. CO почти няма, всичко е станало на СО2.

И сега един въпрос за размисъл: Какво представлява искрата, прескочила между електродите на обикновената запалителна свещ? Кое я прави проводима така, че през нея да премине тока?
Демек да ви попитам направо - каква е разликата между обикновеното и "плазменото" запалване? Нима искрата при обикновената свещ не е плазма? За справка: https://bg.wikipedia.org/wiki/Плазма
Цитат
Освен това тя се среща в йоносферата, в светкавиците, а изкуствено се създава при някои газови разряди, при електрическа дъга, електрическа искра и други.

Ако ви е интересно и ви мързи да си намерите сами литературата в нета ще поприказвам на кое съвсем погрешно казват "плазмено запалване в ДВГ" и защо при него наистина има подобрение на горенето. Но се надявам и сами да се справите - достатъчно ясно е описано на много места. Няма смисъл да го преразказвам.

П.С. Специално за june1980: "Fuel-lean" се превежда като "бедна на гориво". Fuel - гориво, Lean - слаб, постен.

Неактивен Радико

 • Много Напреднал
 • *****
 • Публикации: 7 161
 • Пол: Мъж
 • Автодидактик
  • http://martinov-radiko.blogspot.com/
 • Скайп: radiko1a
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #18 -: Февруари 09, 2017, 07:13:10 pm »
защо да търсиме в нета като си го имаме във форума:
http://mazeto.net/index.php?topic=418.0

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 452
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #19 -: Февруари 09, 2017, 07:29:06 pm »
Еба ли му майката какво значи това... Но абзацът се позовава на три бележки към Апендикса. И тези три позовавания са следните:
1. "Плазмени в сравнение с термални ефекти при намалянето на NOx при горивните газове, използващи инжекция на амониеви радикали", К. Чес (K. Chess), С. Яо (S. Yao), А. Ръсел (A. Russel) и Х. Хсу (H. Hsu), Списание на Асосиацията за контрол на въздуха и отпадъците, август 1995г, стр 627.

2. "СNG инсталира система за намаляне на NOx в компресорните станции", Списание "Петрол и газ", 26 септември 1994г.

3. "Система за плазмено запалване смъква емисиите на NOx", М. Манинг (M.Manning), Списание "Тръбопроводи и петрол", октомври 1995г, стр. 26-30.

Виж датите на трите посочени източника. Всичките са от преди повече от 20 години - 1994 - 1995 година. Тогава е бил в сила стнадарта Евро 1. Нормите там са били: СО- около 3 грама на км, въглеводороди + NOx - около 1 грам на км. НЯМАЛО е изискване само за NOx.
В момента нормите са: СО - 0.5, NOx - 0.08, въглеводороди - 0.17. И всички коли, които излизат от заводите ги покриват. Някои дори ги задминават. Без свещи на Крупа. И