Автор Тема: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +  (Прочетена 42524 пъти)

Неактивен caduceus

 • Експериментатор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 341
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #30 -: Февруари 10, 2017, 04:57:15 pm »
June1980: откакто съм тук моля и се тръшкам само за едно нещо - за ДЕМОНСТРАЦИЯ.
==============
Дори съм готов след това да спра да пиша във форума.
==============
Не говоря за клип в ютуб. Говоря за демонстрация на живо. Досега съм предлагал на всички спорещи с мен да ми "затворят най-накрая устата", обаче досега успеха е нулев.
==============
Но друг ... друг не се сещам да ме е канил.
==============

Пак казвам че имам над 20 години опит с горенето на горива и знам от личен опит колко е важно начина на смесване на горивото с въздуха, обема и формата на камерата където се случва горенето. Там има намесена много аеродинамика, има и неща които трябва да се проверят на практика, независимо от сметките на бюро. И едни хорица на 150 км от Мюнхен, които се занимават изключително с уреди които горят всякакви горива имат повече хора в изследователската лаборатория, отколкото в завода за производство. Та тия хора почти всяка година ме канят да квалификационни курсове, където ме запознават с всички новости, които навлизат на пазара - все пак трябва да знам какво ще видя като отида да монтирам и сервизирам тяхната апаратура закупена в България. Там прекарвам 1 седмица, като от нея само 1-2 дена са на лекциите - останалото време е в лабораторията, където имам на разположение първокласни уреди, камери с прозрачни стени където да гледам с очите си как точно става горенето и какво се случва при промяна на параметрите. Не на картинки, не на клипчета в Ютуб, а на живо.
==============
По стар навик от по-рано в тоя форум, темата отиде пак към белетристика и глупости.
Искам с горните цитати да припомня на Юлиян /щом твърди че е такъв велик специалист по ДВГ и изгарянето в него/ една малка подробност:
1. Една доста добре набутана в трета глуха, блокирана от админите и забравена тема - която си върви с анкета и мнения на крайни потребители. Става дума за моите горивни оптимизатори за ДВГ, които и сега продължават да се монтират както на автомобили, така и на камиони - и то съвсем успешно, без да се вдига много шум.
http://mazeto.net/index.php/topic,6079.0.html
Разгледайте, вижте и прочетете, колеги - особено тия които не са попадали на този материал. Пък който има собствен ум, ще прецени.
Искам обяснение от Юлиан как аджеба стават нещата според него - защото явно стават, а не са някаква плоска шега или нещо такова. Малката подробност е , че това не се учи в училище или ТУ - за да го знаете. Чакам!!! И Дедо поп да има малко повече уважение, като не нарича трите вида оптимизатори "кадуцейковите магнити" - щото просто не са такива  :)
2. Да се върна на темата с тестовете - Юлиане, може би си спомняш че преди доста време говорихме за такива проби на модулния ми оптимизатор К3 на газова горелка на котел - нито пари исках, нито нищо. Но тогава се притеснихте нещо дали няма да се развали на въпросната горелка и клиентът да е недоволен... Аз още имам желание - но няма кой да направи елементарна проба, нали така. Щото то се иска и дупе, не само приказки.
3. Свещите на Крупа не правят само някакъв разряд - очевидно има и друг ефект намесен, но трябва да се изследва. Аз подозирам какъв е, но не зная със сигурност докато не видя на живо такава свещ в действие. Така че айде да не се изкарваме всезнаещи.
4. Колегата june 1900 е прав за някои неща и го разбирам много добре какво казва, но не иска май да се вслуша в това което аз имам предвид. Показателно е например, че в предишния ми пост тук:
http://mazeto.net/index.php/topic,9984.0.html
му загатнах за особеностите, които има при магнЕтното запалване и тока, генериран по този начин. Не магнИтно, а магнЕтно!!! Т.е. индуциран ток чрез механично движение на магнит спрямо намотка - това няма нищо общо със тока от акумулатори и този в мрежата. Има различно съотношение на студен и топъл ток при различните източници - и стандартните уреди хващат само топлия вид.
При магнЕтното генериране студеният е в огромно количество - и точно това използва и Тесла, както и Бедини, както и други изследователи. Тесла например си е генерирал тока за експерименти чрез магнето, въртяно от електродвигател /и чак после кондензатор и разрядник/, а впоследствие прави устройство което е компилация от двете.
И да, пръчковидните сърцевини си имат точно определено значение и функция. Такива има още в няколко СЕ устройства. Не е случайност. Механичната комутация - също.
Коментари?

Айде стига ви толкова, че ми омръзна да пиша - а никой да не чува вече хиляда и кусур поста. То тъпотията не се лекува.

Поздрави на чуващите поне с едното ухо :)

ПП
По повод Крупа - ето ви снимка на разряд от нормална свещ, но с мощен ЛИЛАВ, ДВОЙНО И ТРОЙНО ПО-ДЕБЕЛ РАЗРЯД. Просто защото на акумулатора на въпросната кола /Рено Меган Коуч/ има залепени две кутии К3 от моите. Снимано е от потребител, колега от този и моя форум. Преценете дали при вашите коли има такъв разряд, който изгаря почти всичко в горивната камера - не частично. Оттам и повишената мощност, не отнякъде другаде - примерно от оня свят. Просто е - но специалистите нещо мълчат  :)
Източник:
http://optimizatori.com/images/IMG_0136.JPG
« Последна редакция: Февруари 11, 2017, 12:39:30 am от atos »

Неактивен Михаил Кузмов

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 831
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #31 -: Февруари 10, 2017, 05:27:26 pm »
june1900, виж попаднах на тези видео файлове от един лаик! Ама нищо не обяснява на глас. Като гледам нещо става в чешмяна вода, после нещо плазмено във въздуха. Не мога да вдяна за какво иде реч!
https://www.dropbox.com/s/2r2kbtlm5tdxy06/Clear%20tap%20water.mp4?dl=0
https://1drv.ms/v/s!ArVpX6buCswUec_E_MqfqVaQwDw

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 452
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #32 -: Февруари 10, 2017, 06:49:22 pm »
Кадуцей, мисля че още тогава ти обясних че горелката е НАДЗОРНО СЪОРЪЖЕНИЕ - нямам право да подменя едно болтче по нея с такова, взето от магазина. Всеки компонент който слагам или подменям пристига от фирмата производител на горелката. Защото ако не дай си боже нещо стане ... ще има разследване, ще се гледа всеки детайл под лупа... Какви документи ще мога да предоставя на следствието? Как да ги убедя, че това устройство не е предизвикало аварията?
Вероятно си чувал същия отговор ако си правил опит да говориш с вносители на нови автомобили. Макар че автомобила не е надзорно съоръжение, дори и те не искат да си "сложат главата в торбата"...

За горивните оптимизатори ... не искам да отварям отново темата.
За снимката с искрата на свещта - какво е твоето обяснение за по-голямата искра? Ако може ... поне мъничко с технически термини.

Неактивен juliang

 • Главен инквизитор
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 4 452
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #33 -: Февруари 10, 2017, 07:23:10 pm »
И едно въпросче към June1980:
Нека да приемем че повярвам че ДВГ може да работи с вода (което няма да е истина де... :) ). Въпроса ми е за цинковия окис. Оставам с впечатлението че той трябва да е смесен с водата за да осъществява дейността си.
Какво става след като той попадне в цилиндъра? Къде отива? Колко ще изкара двигател, в който сипваш някакво твърдо вещество?

Неактивен бай Теню

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 468
 • Чем больше узнаю людей, тем больше нравятся собаки
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #34 -: Февруари 10, 2017, 07:50:04 pm »
Юлиане първият Дизелов двигател е тръгнал на въглищен прах и е работил 1-2 минути, тъй че нека смятат сухарите

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #35 -: Февруари 10, 2017, 08:38:45 pm »
Мишо, този тип видеота (с горяща по този начин вода) са обект на множество фокуси. Човек почти нищо не може да спечели от тях, заради начина, по който са направени  :(

Също така е много разпространена и самозаблудата и при самите изобретатели. Чувал съм за една честа самозаблуда с алуминий и негови съединения, които подадат във водата чак след навлизането й в двигателя, след което гори... и ако изобретателят се поддаде на първата вълна еуфория, опоследващите изследвания не са леки. ИМА неща, които лесно могат да подведат както нас, които гледаме видеота на хора, които мълчат (или пък демонстрират видео-фокуси), така и самите изобретатели, които често нямат достатъчно условия и възможности да правят мониторинг на всяка една крачка от целия процес.

И това дава зоб на магаретата.Но ИМА неща, които работят. Както Кадуцеус казва, едно от нещата, които доказват най-добре, са проверката от разнообразни практици и потребители с разнообразна техника. Друго нещо, което може да послужи като причина за мотивация, е авторитета. Затова едно от най-важните неща, за които един изобретател трябва да се грижи по време на практиката си, е да запази авторитета си. Стремежът да изградиш и да запазиш авторитет е процес, който по индиректен начин съдейства на отсяването на истината.


Ние, бидейки в позицията на гледащи видеота през компютър, сме абсолютно длъжни да се опрем на едно от нещата, които са достатъчна причина за мотивация за собствени изследвания - това са надлежно доказаните на практика неща, и авторитетните източници.

В Свободната Енергия има достатъчен брой И ОТ ДВЕТЕ. Лаикът е длъжен да стъпва на тези неща, а не на други.

Неактивен бай Теню

 • Сериозно Активен
 • ***
 • Публикации: 468
 • Чем больше узнаю людей, тем больше нравятся собаки
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #36 -: Февруари 10, 2017, 09:07:52 pm »
Тайната се състои в голямото движение

Неактивен Михаил Кузмов

 • Специалист
 • Много Напреднал
 • ***
 • Публикации: 1 831
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #37 -: Февруари 10, 2017, 10:37:05 pm »
Прав си! Може да е шмекерия, може да е вдъхновение от Кинг. Все пак има нещо интересно в първото видео. Плавното преминаване през няколко режима. Вероятно с изследователска цел. На финала се вижда нещо като изпарение а може би газ? Ако искаме да бъдем точни трябва да избягваме фразата "горене на вода"!
А второто видео не ти ли прилича пак на вдъхновение от Кинг? Това не е ли предварителен опит да се създаде мощен плазмен удар? Какво би станало ако свеща направи това в нужен момент?
Ето още един експеримент от въпросният шмекер!  Очевидно без авторитет!
https://1drv.ms/v/s!ArVpX6buCswUgRWMlxdzdGyyWpko

Неактивен june1900

 • Активен
 • **
 • Публикации: 205
 • xaumana@abv.bg
 • Скайп: xaumana
Re: Тайната на евтината електролиза - Мори Кинг +
« Отговор #38 -: Февруари 10, 2017, 11:20:59 pm »
Да, водната експлозия.

Тя има приложение междудругото. Чел съм, че ползват водна експлозия за огъване на дебели метални плочи с идея за гравиране или произвеждане на правилни издутини в тях, ето така:"Водно-арковите експлозии отдавна се ползват в металообработката за създаването на силни налягания при "електро-хидравличното оформяне". Волтова арка се разрежда във вода, създавайки високо налягане, което се ползва за оформяне на метален лист. Развитието на технологията е на принципа проба-грешка, тъй като природата на тези експлозии все още не е напълно известна."


На сайта има и още картинки: https://dflund.se/~snorkelf/Longitudinal/node6.html

По-надолу има "Водно-аркова тяга" за кораби и подводници.


Материалът е част от някаква книга, която е много зле публикувана в интернет, но започва така:

Въведение

"Дискусията за дължинните сили в проводниците ("лонгитудиалните" сили) продължава вече десетилетие. Дискусията обаче не е нова - тя постоянно се възбужда още от времената на Ампер. За да се сдобием с подходяща гледна точка, в тази глава се излага исторически преглед. В Глава 2 представям някои от експериментите, свързани с феномена. Предложени са различни теории, които да обяснят или да отхвърлят съществуването на дължинните сили. Те се обсъждат в Глава 3. От тази дискусия възникват методи за изчисление, и експериментите се преразглеждат в тази светлина в Глава 4. Предходната дискусия повдига въпроса за възможните приложения на тези феномени. Някои интересни приложения, например огъването на метали, водно-арковата тяга, и високотоковото (високо-дебитното) ограничение и електродинамичния синтез се разглеждат в Глава 5. Представя се и едно иновативно приложение - двигател с електродинамични експлозии. Резултатите се обобщават в Глава 6, последвани от изчерпателен списък с външни препратки и позовавания."

За "следваща" и "предходна" глава, бутоните са горе вляво. Дизайна на сайта поне на мен ми го дава бъгнат.