Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Идея за подобряване на коляно-мотовилковия механизъм
бай Теню:
Като за начало пробвай с една стара шевна машина. Тя си има колянов вал, маховик и всичко каквото ти е нужно. Просто натискаш педала нагоре и надолу. След като напреднеш ми се обади да ти кажа как става без колянов вал. Аз това нещо съм го отработил поне преди 3-4 години.
бай Теню:
--- Цитат на: Радико в Май 18, 2016, 10:13:36 pm ---Е тука една малка илюстрация на идеята. Само дето малко съм сбъркал буталото трябва да достига ГМТ малко по късно а не на 90 градуса както е на чертежа сега.
--- Край на цитат ---
Така както си дал схемата магнитите вярно че трудно се отлепят, но по лесно се плъзгат встрани и ако са залепени на диск който се върти синхронно и всеки път когато буталото ти отива нагоре и му подаваш нов магнит не знам какво би се получило. Просто..... моментно хрумване.....
dmitarp:
Теню в голяма заблуда си енергията за отлепване е равна на енергията за приплъзване. Ако не беше така, то щеше да е възможно построяването на магнитна турбина. Много хора, включително и регистрирани тук са се опитвали да направят магнитна турбина но не са успели именно поради тази причина.
Радико:
Браво Теню Понеже вече съм пробвал и установил, че енергията за странично отлепване е по малка от получената при челно доближаване, излиза че може и да заработят нещата. Не мога да кажа, че съм на 100% сигурен но това определено е повод за по сериозни размишления и последващи експерименти.
dmitarp А ти пробва ли та си толкова сигурен, щото аз пробвах.
бай Теню:
На мен също не ми е хрумвала идеята да правя магнитни мотори и турбини затова и споменах, че е моментно хрумване.....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия