Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Идея за подобряване на коляно-мотовилковия механизъм
dmitarp:
--- Цитат на: Радико в Май 19, 2016, 11:48:15 am ---Браво Теню Понеже вече съм пробвал и установил, че енергията за странично отлепване е по малка от получената при челно доближаване, излиза че може и да заработят нещата. Не мога да кажа, че съм на 100% сигурен но това определено е повод за по сериозни размишления и последващи експерименти.
dmitarp А ти пробва ли та си толкова сигурен, щото аз пробвах.
--- Край на цитат ---
Признавам не съм пробвал, липсва ми методиката как да изчисля енергията. Изхождам само от теорията. Ако не е тайна каква методология използва, за да установиш твоето твърдение, или всичко е по усет на, който аз не вярвам.
бай Теню:
Естествено, че има хляб в идеята, но трябва да се експериментира...трябва да имаш подходящи магнити някакъв модел-макет и дори и малко късмет не е излишен... Просто трябва да се захванеш....
GreenHulk:
Човек, който си е играл да отлепя магнити, би трябвало да е забелязал, че по-лесно се отлепят с приплъзване или завъртане. Според мен причината може да е че тялото на магнита става лост от втори род и за това.
бай Теню:
Хълк многократно е давал примери, че силите във хоризонтала са по малко отколкото в вертикала, не знам дали се изразих правилно, но да бутнеш нещо настрани е по лесно отколкото да го вдигнеш. Мога да дам убедителни примери...
бай Теню:
Още нещо докато не ми е отлетяло --Кардана на Макс даваше някъде 20% аванта по спомени, евентуално да ти върти магнита, а защо не и маховика или втори маховик.....
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия