Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Идея за подобряване на коляно-мотовилковия механизъм

<< < (2/6) > >>

Аtos:
Радико, я дай по- свестен чертеж, че нещо ми бяга?
Не разбирам по какъв начин ще задържиш разтягането на "телескопа" да премине ГМТ?

juliang:

--- Цитат на: atos в Май 18, 2016, 11:18:00 pm ---...Не разбирам по какъв начин ще задържиш разтягането на "телескопа" да премине ГМТ?

--- Край на цитат ---
A аз се чудя после откъде ще вземе сила да откъсне метала в ГМТ от магнита... и дали тая сила няма да е точно толкова, колкото ще вземе при приближаването...
Да, с електромагнити този проблем е по-лесно решим, ма ... там па иска ток. И всъщност стигаме до доста изчанчена версия на електромотор, който обаче за да ни е гадно ( т.е. да дигнем до макс, загубите) има коляно-мотовилков механизъм в него... :)

GreenHulk:
Вместо  телескопично свързване предлагам двойно шарнирно свързване с ограничители на въртенето до някаква степен и ексцентричен маховик.

dmitarp:
Вижте големите дизели, това са най съвършените ДВГ, с с общо КПД повече от 60%. При тях всичко е максимално оптимално и съвършено, включително коляно-мотовилковият механизъм

Радико:

--- Цитат ---Не разбирам по какъв начин ще задържиш разтягането на "телескопа" да премине ГМТ?
--- Край на цитат ---
това вече го обясних

--- Цитат ---когато буталото достигне ГМТ ще спре там а вала ще продължи да се върти под въздействие на маховика събирайки телескопичната мотовилка и акумулирайки енергия в пружината и. след подминаване на ГМТ пружината ще започне да се връща обратно разтягайки отново мотовилката и връщайки по този начин обратно на маховика акумулираната енергия.
--- Край на цитат ---

--- Цитат ---A аз се чудя после откъде ще вземе сила да откъсне метала в ГМТ от магнита... и дали тая сила няма да е точно толкова, колкото ще вземе при приближаването...
--- Край на цитат ---
Ами точно в ГМТ очаквам да се случи някакво чудо с метала и той вече да стане с немагнитни свойства и да не са привлича от магнита. В ДМТ чудото да престане да действа и той да се стане отново същия метал който се привлича от магнит.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия