Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
Dedo pop:
Това ми прилича на страшно не ефективен електродвигател.Но все пак направи си циклограма на завъртанията и положенията на рамената.Най-малко за да знаеш какво да зададеш на микропроцесора.Гледал съм такива проекти и с четни рамена и с не четни .
Нищо работещо.
GreenHulk:
--- Цитат на: Dedo pop в Май 01, 2016, 08:26:41 pm --- Това ми прилича на страшно не ефективен електродвигател.Но все пак направи си циклограма на завъртанията и положенията на рамената.Най-малко за да знаеш какво да зададеш на микропроцесора.Гледал съм такива проекти и с четни рамена и с не четни .
Нищо работещо.
--- Край на цитат ---
Идеята е по-скоро за генератор, а не за електродвигател. Електрическата компонента е да контролираме броя на издадените и свитите рамена - да сме сигурни, че от едната страна имаме само издадени, а от другата страна само свити рамена - което да реши напълно и окончателно въпроса с гравитационните колела. Защото когато едно рамо е издадено - ще генерира момент, а когато е свито няма да пречи на въртенето.
ppipilica:
Може и да тръгне, но рамената не трябва да се свиват и разпъват в ГМТ и ДМТ а примерно към 2 часа да се опъва и към 5 часа да се прибира, тва е моя идея, щото преди 2 и след 5 нищо не се печели от стърчащи топузи.
GreenHulk:
--- Цитат на: ppipilica в Май 01, 2016, 08:45:40 pm ---Може и да тръгне, но рамената не трябва да се свиват и разпъват в ГМТ и ДМТ а примерно към 2 часа да се опъва и към 5 часа да се прибира, тва е моя идея, щото преди 2 и след 5 нищо не се печели от стърчащи топузи.
--- Край на цитат ---
да, това са вече подробности, още повече че за самото разпъване ще трябва малко време и тъй като колелото се върти може да стане нещо такова 2 и 5, но това ще е хубаво да се тества експериментално с ръчна настройка къде е най-подходящото място за датчиците, каква е скоростта на разпъване и др.
dmitarp:
Посоката на сгъване и разпъване на рамената винаги е в една посока, противоположна на посоката на гравитацията. Т.е. енергията за сгъване и разгъване е равна на получената енергия от въртенето, или с други думи, пускаш едното рамо да падне от разстояние, равно на диаметъра, и после вдигаш две полу-рамена на разстояние равно на радиуса.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия