Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (14/68) > >>

GreenHulk:

--- Цитат на: Dedo pop в Май 01, 2016, 07:20:30 pm ---       Глупости. Извинявай , но ГМТ и ДМТ защо се казват така?

--- Край на цитат ---

Използвах съкращенията по аналогия (в случая нямаме двигател с вътрешно горене):)
Идеята е точно там да не "умрем", като се вземат мерките, които съм указал, а не да чакаме нещото "само да си се върти от самосебе си"!  8)

Надявам се че достатъчно ясно е описана идеята, предпочитам да е ясно какво имам предвид, преди да го коментираме.

Dedo pop:
    Добре , но все пак ? Каквото и да правиш скоростта в тези точки и/или еквивалентните  им е НУЛА. Това обезсмисля всички спорове.

GreenHulk:

--- Цитат на: Dedo pop в Май 01, 2016, 07:30:48 pm ---    Добре , но все пак ? Каквото и да правиш скоростта в тези точки и/или еквивалентните  им е НУЛА. Това обесмисля всички спорове.

--- Край на цитат ---
нямаме скорост равна на нула, тъй като става въпрос не за махало, а за въртящ се със скорост маховик, от който на 12 часа (условно) (в най-горната част от маховика) изскача  едно рамо и на 6 часа(в най-долната)  рамото се прибира.
Използването на долна и горна мъртва точка е по скоро използвано в координатен смисъл, а не като място, където скоростта е нула.  Тоест - точките там не са мъртви, а оживяваме маховика по-скоро там:)

Има ли нужда и от графика?

Dedo pop:
     Постановката ми е ясна. Няма да направи повече от 3/4 оборот.

GreenHulk:

--- Цитат на: Dedo pop в Май 01, 2016, 08:04:16 pm ---     Постановката ми е ясна. Няма да направи повече от 3/4 оборот.

--- Край на цитат ---

Според мен рамената е по-хубаво да са повече поне 4 или 6. Но все пак по каква причина смятащ че няма да направи даже цял оборот?
В момента, в който едното рамо се прибира, срещуположното му на 180 гр. се изпъва, така че винаги от едната страна да имаме изпънати рамена, а от другата само свити, Идеята е именно колелото да не спира, а да се движи чрез взети специално за това мерки, което няма как да стане при падащите "от самосебеси" рамена на фейковете в ютуб.
 Всичко това да се управлява прецизно и целенасочено с контролер, отчитащ чрез датчик преминаването през най-високата и най-ниската точка и активиращ съответно разпъването и прибирането на съответното рамо.
И това, което допускам е, че за разпъването и прибирането на рамената ще е нужно по-малко енергия, отколкото това което може да получим от момента, който ще генерира изпънато рамо. Ускорението може да не е голямо, но гравитацията ни е безплатна. ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия