Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (16/68) > >>

Dedo pop:
    Като идея е добре. Но ако задълбаеш малко повече започват проблемите:
     -с какво ще реализираш това управление на рамената?
     - как/по точно/с какво ще реализираш това управление?Електромагнити, ел. двигатели?
     -Как физически ще ги разположиш  така че да не си пречат?
     -как ще осъществиш връзката на изпълнителните устройства и управляващия модул при положение че изпълнителните се въртят с да кажем 200-300-1000 оборота?
     За това ти казвам направи циклограма.Да се убедиш че в рамките на 1 /един/ оборот ще имаш равновесна точка/може би е по точно да се каже ъгъл на завъртане/.
      Не е необходимо да се тества експериментално. Просто нарисувайте една окръжност ,отбележете местата на осите на рамената и мислено ги завъртайте.

GreenHulk:

--- Цитат на: dmitarp в Май 01, 2016, 08:59:30 pm ---Посоката на сгъване и разпъване на рамената винаги е в една посока, противоположна на посоката на гравитацията. Т.е. енергията за сгъване и разгъване е равна на получената енергия от въртенето, или с други думи, пускаш едното рамо да падне от разстояние, равно на диаметъра, и после вдигаш две полу-рамена на разстояние равно на радиуса.

--- Край на цитат ---

Разликата е че при вдигането и пускането имаме H на първа степен - промяна в потенциалната енергия, а при кинетичната радиуса е на квадрат. Освен това - сила за издигане и прибиране прилагаме само в двете точки - горе и долу, а след това силата на тежестта действа по цялата дъга от пускането до прибирането - тоест по-дълго време.    Друг въпрос е и как ще приложиш силата за разпъване - с лост може да вдигнем тежък камък, нали? Системата в началото се предвижда да ползва стартираща енергия, но идеята е после да се самозахрани.
Моля да се опонира с формули и сметки.

Радико:
Хълк дедо ти поп е напълно прав това е една напълно балансирана система която изобщо не е отворена както я наричаш ти.  сметките са много прости ако се замисли човек и стават и без интеграли. Дълго е за описване още повече, че съм го смятал и обяснявал вече.
Без триенето сметката е равенство а с него е в минус.

GreenHulk:
Ако нещото тръгне, почерпете с една фанта  :)

ppipilica:
Ми ся се сетих как ще се вдигат топузите. В 5 часа почва една рампа която се издига и повдига топуза, трябва да са четен брой топузите, повдигайки долния той измъква горния щото са на една ос, слаб електромагнит се включва в момента когато топуза е прибран напълно и само го придържа да не се върне. Ми знам ли мен ме няма по сметките та мое и да на стане ма мое и да стане.
Малко в страни от темата но един климатик си е жив вечен двигател само трябва да се намери подходящ преобразовател топлина към ток.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия