Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (64/68) > >>

caduceus:

--- Цитат на: Теню в Май 09, 2016, 09:32:30 am ---.........Ако взема да обяснявам моите идеи и похвати как бих го направил да работи ще стане дълга и широка и няма да стигнат още 20 страници в тази тема. Всъщност това не е толкова лошо защото откакто съм се обадил преди 10 дни има голяма активност и вече 22 страници с писания и такава активност не е имало от както съм във форума вече 6 години, а някой си се беше изцепил, че Мазето си погивало ха ха ха....

--- Край на цитат ---
Огромното количество написани глупости, джавкане и празни приказки не значи, че нещото в което те се помещават е живо - по скоро е призрак  :)

Ако все пак искате да видите, какво са правили преди доста години хората по темата - ето:
http://www.rexresearch.com/dean/dean.htm   Норман Дин
http://www.rexresearch.com/bull/1bull.htm   Хари Бул
Това са само две неща, документирани и с направени практически тестове и опити. В нета има доста материал за който иска и може да го намери.
Няма да се връщам чак до Орфиреус и доказано работещата му машина - намерете и прочетете историята, кои са свидетелите, какви са били изпитанията. Дърводелец, ковач и един чирак са му били достатъчни за да направи работещ прототип с цел вадене на вода, механично коване и т.н. /диаметър на колелото около 2,5 м/. Без теории и специални сметки, само с вътрешно разбиране  :) Между другото - механичните усилватели на Велико Милкович и Фернандо Сиксто Рамос се базират на същите принципи за динамична промяна на инерцията и масата, както устройствата на Дин и Бул. 
Все пак - успех.

бай Теню:
Колега caduceus, понеже не се познаваме и оставате с впечатление, че аз съм юноша бледен който чака някой да му обясни тези глупости в нета. Представил съм се с истинското си име Теню по фамилия Неделчев, а тези които идват при мен по работа и не ми знаят името се обръщат към мен с майсторе. Това което знам са ме учили майстори като по-млад, а после съм се учил сам. Не съм задръстен нито от клишета нито от формули и ако съм казал нещо то е от личен опит.Мога и още много неща да кажа, както и да покажа, но като видях за какво става въпрос предпочитам да съм по-сдържан. За останалото всеки носи глава на раменете и да си прави сметката....

caduceus:
Грешно сте ме разбрал, колега - а може би и така са ви насочили разни елементи, дето ме недолюбват много, защото имам навик да казвам истината в очите
Нищо лично нямам към вас. Влизам и чета от време на време, с неясната надежда някой да напише нещо умно или поне направено от собствените му ръце - но много рядко става... Няма никаква практика, само разисквания и голи теории. Щом имате нещо налично - дайте да го видим.
Нещата са много прости - съществува /както вече казах/ процес, при който се явява допълнителен механичен импулс с вътрешна за системата природа. Това става заради наличието на доста сложни неравновесни процеси, които протичат при ексцентрици, лостови системи с едновременен удар в двата края но с различни демпфери и т.н. Дори при едно елементарно вибриране примерно на живачна ампула се установява разлика в теглото на образеца. Въртене на жироскопи и разлика в теглото им в двете посоки е правил и проф. Козирев, както и още много изследователи. Това са факти, доста добре скривани от руснаците които са ги изследвали много внимателно. Двойноциклично въртене като при проф Лейтуейт пък поражда изчезване на голяма част от масата на тежък ротор - и т.н. и т.н. Цялата работа е свързана и с хода на времето, пряко влияещ на механичния импулс и инерцията, с локалната промяна в плътността на етера в системата и т.н.
При неравновесни системи като на Норман Дин са се отчитали и гравитационни аномалии, силни електромагнитни смущения и т.н. което иде да покаже, че нещата не са прости както ги изкарват в учебниците другарите професори  :) Не е само чук и трак, в една идеална система каквито в природата просто няма...
Ето ви елементарен опит, който не отнема време и пари - тръбата с централна пружина, тежести и различни по характер техни спирания в краищата /Хари Бул/. Коментирайте ако обичате картинката, в която се вижда породеният вътрешен импулс при просто окачване на конец на системата. Прилагам я за по-ясно.
Това е експериментална физика, не теоретична. Т.е. нещо истинско и неизсмукано от пръстите  :)
Това искам да виждам тук - и тогава форумът няма да е такъв какъвто е сега, блед призрак на старите времена когато се експериментираше масово, а приказките бяха подкрепени с преки тестове на потребителите. Но, както се казва - ентропията и мързелът винаги побеждават  ;D
Поздрави!

Dedo pop:
       По принцип не коментирам глупостите Ви г-н Кадуцеус, но това вече е върха на некомпентността. Бие и всички измишльотини от форума Ви. Има една поредица на Дискавъри-Ловци на митове. Та те го изследваха това "изключително" явление. Направиха 2 или 3 модела в различна големина. Никой не заработи. И сега за кеф на г-н Кадуцеус трябва да откриваме топлата вода.Мерси.

Аtos:
caduceus, има ли някъде от по-ново време, клип на репликиран подобен опит? Заинтригува ме постановката, но не схващам идеята.
Импулсът си е импулс, той е резултат от допълнително внесена енергия (освен ако тази пружина не се "самонатяга").
Ако разгледаме автомат "Калашников" в момент на стрелба (в автоматичен режим), също ще отчетем аномалии както в центъра на тежестта, така и в теглото му и векторните измествания.
Пружината на затвора също се явява "демпфер" при всеки откат след изстрела. Но...с какво ни помага това, след като се знае откъде идва внесената енергия?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия