Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (63/68) > >>

Аtos:
Мога, но няма смисъл...
Ако рамото е 10 метра, ще трябва да го въртиш в траектория 10 пъти повече, което си е точно лост - загуба на време и разстояние за сметка на сила. Енергията е същата. Просто с повече движение и по-малко сила "на входа" си приложил повече сила на "изхода" и по-малка траектория.

RUS:
Хълк - не се хаби безмислено е ... не искат ,а и не могат да те чуят - просто са глухи от клишетата с които е пълен умът им.
Както се видя един елементарен анализ като теб не искат и не могат да направят и я карат на усет или на клишета от учебниците.
Разгледай все пак концепцията за архимедовата сила и я обмисли по внимателно.
Точно тази сила ще свърши работата по отместването на тежестите без влагане на външна енергия.

GreenHulk:

--- Цитат на: RUS в Май 09, 2016, 02:43:05 am ---
Точно тази сила ще свърши работата по отместването на тежестите без влагане на външна енергия.

--- Край на цитат ---
Мисля че е интересен момента с комбинирането на две колела с паралелни дискове във вода и на 90 гр. въздух и тежести...

juliang:
RUS, все едно да искаш да ти дадем научно обяснение на това: https://youtu.be/Wtn-uscbByc?t=246
Ето, аз твърдя че жената я разделят на 2 части и после я събират - имам го на видео все пак. Пред публика при това, а не само пред камера. Предполагам че дори си имал възможност да видиш този "научен експеримент" на живо когато имахме читав цирк в БГ. Този "факт" се демонстрира от десетилетия навсякъде по света, от не един и двама илюзионисти.
Ти ми докажи че не е възможно (с формули и вектори ако може) и покажи къде ме мамят.

бай Теню:

--- Цитат на: Радико в Май 08, 2016, 02:46:52 pm ---Теню ти видя ли това:
http://mazeto.net/index.php/topic,8149.msg69447.html#msg69447
във « Отговор #10 -: Февруари 14, 2015, 18:52:22 » има и обяснение и чертеж накрая най отдолу.

--- Край на цитат ---
   Да видях го и бих казал, че не е лошо и има потенциал, но както бях писал всички тези ситуации със вода и под вода ми се виждат калпаво замислени защото като почнеш от монтажа и обслужването и това, че водата замръзва и желязото корозира от нея и всичко се обезсмисля. Това може да го измисли само някой професор като Тончев например, че дори и да те прати на някой водовъртеж да си монтираш някаква турбина и да вадиш СЕ. Ако взема да обяснявам моите идеи и похвати как бих го направил да работи ще стане дълга и широка и няма да стигнат още 20 страници в тази тема. Всъщност това не е толкова лошо защото откакто съм се обадил преди 10 дни има голяма активност и вече 22 страници с писания и такава активност не е имало от както съм във форума вече 6 години, а някой си се беше изцепил, че Мазето си погивало ха ха ха....

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия