Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
GreenHulk:
--- Цитат на: atos в Май 08, 2016, 11:54:19 pm --- Обясних ви принципно защо не работят всички установки, базиращи се на колело с изместено рамо!
--- Край на цитат ---
Доколкото си спомням, предполагам го свързваш с изместването на центъра около който се върти системата. Но фактически се върти в действителност около центъра на колелото, така трябва да е направена да се върти.
RUS:
Дотук само общи приказки , анализ по същество на действащите сили = 0 !
Дори и по елементарния клип с магнита и сачмата ви домързя да анализирате.
Ама той нали въпросния vproject е фейкър - кво да си троша главата и толкова.
Наченки на анализ = 0 !
atos направи анализ за клипа с магнита и сачмата ако можеш.
Векторен ако е възможно че е по нагледно и тогава да говорим по същество.
Явно установката която се клати ви идва прекалено сложна.
Когато човек има твърдение би следвало да може и да го докаже ОБЕКТИВНО според стандартите на физиката.
А не да се слушат общи приказки и лафове.
Показвам ви клип - твърдя че това работи защото това априори се вижда на клипа.
Вие твърдите че не работи и би следвало да можете да докажете своето твърдение.
Но не можете според това което виждам дотук.
Аtos:
Не, Хълк!
Не го свързвам аз, то Е!
Свързва го елементарната физика! Има си точен център на въртене, това, че по някакъв начин се самозалъгваме, че е в друга точка, на физиката не и пука!
RUS, какъв точно анализ искаш?
Как топче се закотвя, привлечено от магнит?
Коя е причината средата между магнита и топчето да се движи нагоре или надолу?
Няма такава!
Още...когато нещо показваш, докажи, че работи, така е прието!
Не искай от хората да правят анализи вместо теб!
Аз ти обясних, че имам директно схващане за тези неща, нещо, което не можеш да проумееш!
RUS:
Какво имам да доказвам след като на клипа се вижда че работи.
Вие твърдите че не можело да работи.
Хайде докажете твърденията си ама не с общи приказки ,а с нагледни диаграми на действащите сили.
Векторен анализ се иска за да се види как и защо точно няма да работи.
Обективно и нагледно така се прави.
Дотук проумявам че от общите си приказки по далеч не можете да стигнете.
Анализът ви е точно нулев!
Така СЕ не се постига - на усет или на общи приказки само.
kd_dinev:
Ами вие тука само с клипове ли се занимавате?Мислите ли,че ако някой има нещо реално ще се занимава с клипове и ще ви го сервира специално на вас щото сте много хубави?Ще кажете ама нали и ти твърдиш нещо че си измислил?Твърдя ама не съм сигурен!Затова пиша тук ега повече глави измислят заедно кое е по правилно!Atos не мога все още да го начертая и изтипосам-пък и съм сигурен,че ти си по добър в графичния дизайн от мен!Защо не помогнеш?Ето ти вариант-гаечен ключ шестогран, с който се опитваме да развъртим гайка.В първия случай, рамото на ключа е 1метър и прилагаме сила от един нютон, но резбата на гайката поддава и няма никакво съпротивление на силата, която сме приложили.Какво ще се случи при това положение, ако приемем,че ключа ще направи един пълен оборот?А втория случай - рамото на ключа е 10 метра и пак прилагаме сила от един нютон и пак гайката поддава,какво ще се получи в този случай?Можеш ли да го представиш графично ако не те затруднява?
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия