Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (65/68) > >>

Радико:

--- Цитат ---Да видях го и бих казал, че не е лошо и има потенциал, но както бях писал всички тези ситуации със вода и под вода ми се виждат калпаво замислени защото като почнеш от монтажа и обслужването и това, че водата замръзва и желязото корозира от нея и всичко се обезсмисля
--- Край на цитат ---
Хайде сега видял се влах у П...А па се огледал, че не била рунтава. Така и ти. Тези доводи са инженерни проблеми а не принципни. Имаш ли работещ принцип всичко друго се решава.
А в цялата тази бясно нараснала тема аз не виждам друга идея с работещ принцип, то и за тази не мога да гарантирам на 100% че работи, но за останалите в темата мога да гарантирам на 100% че са неработещи.

RUS:
Може ли да бъде построена ИДЕАЛНО ИЗОЛИРАНА СИСТЕМА в условията на реалноста в която живеем?
Това е въпрос към гопода критиците които отричат абсолютно всичко на базата на теоретичните модели в учебниците.
И нека се уточним - знанията в учебниците ни показват и ни учат на много неща.
Това което искам да подчертая е - тези знания са НЕПЪЛНИ и са преди всичко сведени до определени изолирани частни случаи.
Примери - във всеки фундаментален закон който е доказан с определена относителна точност в неговото доказателство се говори винаги за идеално твърдо тяло,идеално черно тяло,идеален флуид и т.н.
А както е известно в реалното пространство/време ИДЕАЛНО ИЗОЛИРАНИ СИСТЕМИ и ИДЕАЛНИ ТЕЛА НЕ СЪЩЕСТВУВАТ.
Ако греша в своята теза и подход обосновете се с реални и конкретни примери , а не с общи лафове и приказки.
От  неразбирането на тази проблематика и разминаването с реалността  идва и НЕВИЖДАНЕТО.

caduceus:
Дедо поп
Що така бе попе - направо анатема ;D  Има и други книжки освен библията, + интернет и т.н. А ловците на митове са крайна научна инстанция, това е гарантирано  :)

Не е истина как ви мързи да вземете една планка, две пружинки, конец, две тежести за риба и една спица по която да се плъзгат... Окачвате всичко като махало и виждате какво се случва като се освободи средната пружина.
Дори и да не вярвате какво ще стане, не ви ли е любопитно, ама..........................................................................  Айде за дедо поп е ясно, той работи с висши духовни и имагинерни категории  ;) - ами останалите?

атос
Не знам някъде да има клип на този ефект. При системи като газовото бутало в калашника, които не са свързани като лост, нещата са различни. При цитираната на Бул има единство и се изпълнява условието за еднородност на системата в която се поражда импулсът.
Най общо казано, ако имаме една гира и приложим към всяка от топките динамична промяна на етерното налягане - било чрез импулс, електростатика, магнитно или прочее въздействие /но динамично - при статика всичко е нула/ се поражда вътрешен импулс в посока на разреждането. Праймъри драйв от най-прост тип.

Със здраве, теоретици!

бай Теню:
Отворих нова тема в  подходящ раздел защото този я оакахме и нека продължим там...

Аtos:
caduceus, ясно, различно нещо си имал в предвид.
И, не...не ме мързи...
Принципа, който обясняваш го разбирам, но не и практическото изпълнение (затъпял съм явно).
Не разбирам как да се "освободи" средната пружина, как е закрепена на оста, кой я е натегнал, как става освобождаването, в коя точка се окачва тази спица...такива неща?

Не разбирам и как може да се промени етерното налягане в топките на гирата? Представям си го така - на едната действа гравитация, но импулсно, а на другата - не?
 Практическото изпълнение ми е "тъмна Индия"...не ме пращай да чета, щото с английския съм зле ;D

П.П. "Ловците на митове" са по-скоро шоу, резултатите им са обективни и реални на 80-90%, не повече.
Това е мое заключение, базирано на личен експеримент, чийто резултат те отрекоха, а аз потвърдих (за себе си).

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия