Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
kd_dinev:
И на този и на още много други не си бил!Силата при праволинейно движение е F=m.a!Докато силата при въртеливи движения се дава,като сила,която има въртящ момент и той зависи както от големината на самата сила,така и от големината на рамото на приложната й точка!Сега разбрали защо не можеш да приравняваш праволинейно и въртеливо движение?
Аtos:
kd_dinev, когато си прав - прав си, но когато не си - не си!
Лостът не ти дава енергия в никой случай!
Вариантите са два:
1. Печелиш СИЛА за сметка на време или скорост (което е свързано с времето).
2. Печелиш скорост (и време) за сметка на силата.
Енергията е еднаква!
И дали ползваш греди или зъбни предавки, все едно!
Има термин "ПРЕДАВАТЕЛНО ЧИСЛО", КОЙТО Е РЕВЕРСИВЕН, ако ме разбираш?
Полиспастът измислен преди хилядолетия се базира точно на закона за лост от първи род!
Хълк, няма много видове лостове! Само два са - от първи род и от втори род, в зависимост от опорната точка и точката на приложената сила!
А това с какво е по-ефективно от фотоволтаичен панел?
--- Цитат на: Теню в Май 08, 2016, 02:22:36 pm ---Не знам кой е първи и кой втори, но ми дойде наум как потъвайки тялото да тегли надолу и като почне да се издига да тегли нагоре и като цяло има много примерни рисунки който показват нещо токова, ама са ЯЛОВИ Това нещо във водна среда и малко допълнение е перфето
--- Край на цитат ---
Направо ме е срам, че тази тема е в раздел, който е свободно четим и от нерегистрирани!
Материали по физика за 6-ти "А" клас? ? ?
На крачка съм да заключа темата!
kd_dinev:
Съжалявам atos,но и ти когато си прав не споря с теб!В случая не си!Дал съм съвсем конкретна опитна постановка-ако нещо в нея не ти харесва го обори с доводи.На заклинания в този форум съм се нагледал
Dedo pop:
Крайно време е.Постоянно преливане от пусто в празно. И нежелание да се възприемат фактите.
Аtos:
kd_dinev, започваш да се вдетиняваш?
Коя ти е конкретната постановка?
Юлиан ти обясни къде ти е грешката, колко повече трябва?
Ако лостът даваше енергия, никой от механиците през хилядолетията досега нямаше да чака ти да го обявиш!
Аз съм сигурен, че не си наясно дори с термина "еволвентен профил" и не знаеш дори за какво се отнася (преди да поровиш в нета)!
По тази логика, колата ти на баир няма да "изнемогва" на 4-та скорост, щото, видиш ли, лостът давал повече енергия?
Хайде обясни ми с възможно най-простия пример, как, аджеба какъвто и да е лост ще ти даде повече ЕНЕРГИЯ (респективно - повече свършена работа), не СИЛА и аз ще си изтрия акаунта тук!
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия