Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (54/68) > >>

Радико:
Ти не знам на какви уроци си бил, ама аз съм учил, че ако колело на долната картинка е с радиус 1 метър а тежестта е 1 килограм имаме спрямо колелото един килограмометър въртящ момент а спрямо въжето един килограм тегло. Ето това исках да ти кажа. Пък ти си го разбирай както искаш, или си го фантазирай както искаш по точно. Не виждам смисъл да продължавам спор с опонент който въобще не се опитва да вникне в думите ми.

Аtos:

--- Цитат на: RUS в Май 08, 2016, 07:05:14 pm ---Хайде критиците да умуват и да ни научат защо не можело да бъде:

https://www.youtube.com/watch?v=Bft7Wd8QElw

Ако може и с графично обяснение и анализ.

--- Край на цитат ---

RUS, не мога да допусна, че въпросът ти е сериозен?
Надали някой мислещ тук, може да го допусне!
Залагам каквото кажеш (дори и живота си)...ако репликираш тази установка и работи - ще съм ти роб до гроб!

П.П.Дали пък вече да не заключа темата...? Много глупости, бе, Дедо поп, а?

kd_dinev:
Говорех за едностранен лост от първи род с възможност рамото му да бъде удължавано в хода на опитите.Ако на края на лоста имаме тежест от 1кг и лоста в първия случай е с дължина на рамо 1метър,то ако приложим сила от 1нютон за една секунда въртящият момент на тази сила ще бъде 1нютонметър и ще създаде ускорение от 1метър за секунда на втора степен и тежестта ще придобие скорост от 1метър за секунда.Обиколката на кръга е 6.28метра и ще бъде измината от тежестта за 6.28секунди.При връщането си в изходно положение тежестта ще има кинетична енергие от 0.5 джаула.Въртенето е в хоризонтална равнина.Ако при втория опит удължим рамото на лоста на 10метра и приложим същата сила от 1нютон за една секунда то въртящият момент на тази сила вече ще е 10нютонметра и ще създаде ускорение от 10метра за секунда на втора степен.Тежестта ще придобие скорост от 10 метра в секунда като времето за обиколката си остава същите тези 6,28 секунди.Като кинетичната енергия на тежестта вече ще бъде 50джаула,при положение,че големината на силата е неизменна 1нютон.

Радико:
Да но тези 10 метра в секунда ще са на края на удълженото рамо не при тежестта. Те това ти е основната грешка.

kd_dinev:
Понятието едностранен лост говори ли ти нещо?

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия