Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
juliang:
Само като повод за размисъл:
Стратосферния балон на Ред Бул при старта:
и вече в стратосферата (визуализация на Ред Бул):
Със "спихнатия" балон в началото ще се качиш макс до 500-1000 метра. За всяко изкачване хелия се разширява все повече и повече, тъй като налягането на атмосферата отвън намалява. Като се намираш някъде нависоко, ти трябва да компресираш огромен обем силно разреден хелий, а долу в ниското ще получиш "2 кофи" от него.
Радико:
Юлияне както вече споменах това са инженерни проблеми не принципни. Принципния проблем е от къде идва енергията. Каква енергия преобразуваме за да получиме механичната. ако се абстрахираш от големият размер на балона нещата ще си дойдат на място. не е задължително нещата да се случват в атмосферата.
Нещата опират до следното принципно решение: Имаме двойка сили действащи противоположно на даден обект. Преместват го по някакъв начин. със някаква трета сила ние въздействаме на обекта в подходящия момент с цел да променим качествата му така че въздействието на едната или другата сила да е преобладаващо.
силата "енергията" променяща обекта трябва да е по малко от енергията получена от преместващите го сили. Тоест преместването да е достатъчно време за да се събере повече енергия от вложената за промяна на обекта. Всички устройства при които добитата енергия се използва за създаване на втората сила която да върне обекта в първоначална позиция са недомислици.
бай Теню:
Тази идея с балоните винаги съм я избягвал защото става много сложно, ама като погледнеш кое е толкова просто АЕЦ ли или Тец. И като се размислих върху нея и ме осени супер идея, особено тази с балони във водна среда. И като вземем в предвид, че балона може да изминава големи разстояния, то задачата е фасулска работа..ПП за съжаление патентно ведомство ми е далече и вече търся някой който пък там е на ТИ....
Радико:
За патентното ведомство просто забрави, всички заявки за патенти които могат да се окачествят като "перпетум мобиле" се отхвърлят без изобщо да бъдат разглеждани.
Освен това, не знам кой е първият дал тази идея за използване на плаваемоста на телата за добиване на енергия, но в този форум идеята беше представена за първи път от господин Михов. Във тубата има няколко клипа на подобни устройства за които се твърди, че са работещи устройства.
бай Теню:
Не знам кой е първи и кой втори, но ми дойде наум как потъвайки тялото да тегли надолу и като почне да се издига да тегли нагоре и като цяло има много примерни рисунки който показват нещо токова, ама са ЯЛОВИ Това нещо във водна среда и малко допълнение е перфето
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия