Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (45/68) > >>

GreenHulk:

--- Цитат на: Радико в Май 07, 2016, 10:11:25 pm ---Теню нещо не схващам какво ще е приложението на тази идея. освен това ако правлилно съм разгадал рисунката при стискане на нарисуваната от тебе "ножица" двете тежести ще се приближат една към друга еднакво и въобще няма да нарушат равновесието. Ако преместиш само едната тежест ще вдигнат кофата вода, но после с каква енергия ще поставиш системата в изходно положение тоест в готовност за следващия цикъл.

--- Край на цитат ---
Радико, съществените неща тук са 2 - че се прилага сила хоризонтално (перпендикулярно на силата на на тежестта) и че се ползва лостова система. Подобен начин може да се ползва за значително подобряване на предложената от мен система, което разбира се повишава вероятността тя да заработи.

juliang:
Лоста не дава прираст на енергия - това е ясно. А за вертикално и хоризонтално ще трябва да спориш със функциите синус и косинус ...

GreenHulk:

--- Цитат на: juliang в Май 07, 2016, 10:53:55 pm ---Лоста не дава прираст на енергия - това е ясно. А за вертикално и хоризонтално ще трябва да спориш със функциите синус и косинус ...

--- Край на цитат ---

Лоста не дава, но може да даде нужното ни разстояние(напред-назад), ако схемата се допълни. Ще се сетиш ли как? Ако не, съгласен съм и да се залееш и с кофа студена вода.  ;D

Тука се сетих за онази фондация, дето беше организирала заливане с вода или плащане на малка такса при предизвикателство - заплатите на членовете на борда и били към 120000$  :D

Радико:
Ами Юлияне аз това съвсем умишлено си го оставих за десерт.
Имаме един балон с хелии възкачил се на 20-30 Км. некаде там дет скочи оня, Блумбърг ли беше. При което температурата му ще е около -40 градуса ако не и -60 слизайки долу на земята тази бутилка с хелий ще придобие температура около +20 градуса от което налягането и ще се покачи тоест ще може да си върнеме повече енергия от вложената при компресирането. Та излиза, че термодинамиката на газовете няма да е възпираща пречка а даже напротив извличаме допълнителна далавера от нея.
А със течности ще стане това, че са несвиваеми не им пречи изобщо. защото аз не възнамерявам да заменям хелият с живак. възнамерявам да пусна хелиевия балон в живачна хидросфера . Не забеляза ли че споменах, че тази постановка е от един тип с тази на господин Михов.

GreenHulk:

--- Цитат на: Радико в Май 07, 2016, 11:03:10 pm ---Ами Юлияне аз това съвсем умишлено си го оставих за десерт.
Имаме един балон с хелии възкачил се на 20-30 Км. некаде там дет скочи оня, Блумбърг ли беше. При което температурата му ще е около -40 градуса ако не и -60 слизайки долу на земята тази бутилка с хелий ще придобие температура около +20 градуса от което налягането и ще се покачи тоест ще може да си върнеме повече енергия от вложената при компресирането. Та излиза, че термодинамиката на газовете няма да е възпираща пречка а даже напротив извличаме допълнителна далавера от нея.
А със течности ще стане това, че са несвиваеми не им пречи изобщо. защото аз не възнамерявам да заменям хелият с живак. възнамерявам да пусна хелиевия балон в живачна хидросфера . Не забеляза ли че споменах, че тази постановка е от един тип с тази на господин Михов.

--- Край на цитат ---

Мисля, че моята установка е малко по-лесна за протипизиране. Иначе и мен ме кефят космически технологии! 8) ::)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия