Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Извличане на енергия от гравитация
бай Теню:
На младите им е простено и ако има кой да ги научи не само на А и Б могат и да постигнат много повече от старите.
RUS:
Дерзайте колеги както намерите за добре,не правете нищо и си чешете клавиатурите как нещо не можело да бъде и как нямало да стане.
Мъкнете си пиана нагоре надолу ако щете и до 66 етаж ,стреляйте си с куршуми накъдето си искате - ваша работа.
Пълното несхващане на една проста концепция и все по несвързаните въпроси просто е губене на време по всеки смисъл
Хайде със здраве.
Радико:
--- Цитат ---Радико каквото и да е направил и постигнал си е негова работа - дотук от него съм видял тотално отричане на всяка идея в този форум.
--- Край на цитат ---
RUS Как да го разбирам това, като къса памет или като умишлено изкривяване на истината.
при условие, че малко по надолу развиваш идея която аз вече съм предложил като работеща.
Е ти представяш малко по различна концепция но принципа е един и същ Предложил съм идеята преди теб, но не претендирам за авторски права въобще не може да се каже, че аз съм първият който се е сетил за това. Ето сега приемаме, че твоята концепция е различна от моята. Основната разлика е в това, че е много по удобна за доказване на работоспособността на принципа. Припомням, че станаха куп публикации. имаме "Х" броя балони като за всеки балон имаме бутилка която да му прибере хелия и да го направи неплаваем в подходящия момент. Ако хелият се преточваше директно от най горния в най долния балон това би бил присъщ разход на енергия който би превърнал постановката в огледална на тази защитавана от Хълка и Теню и съответно точно толкова неработеща, но когато хелия се прибира в бутилка нещата стават много по различни и доводите на юлиян стават неприемливи направо погрешни.
Защото енергията за прибирането "компресирането" на хелия в бутилката не е присъщ разход на енергия нещо повече въобще не е разход на енергия. Това е акумулиране на енергия. За справка: Джеймс Кларк Максуел
Тази енергия можеме да си я прибереме обратно при надуването на балона когато слезе в долна позиция и да я използваме както намериме за добре.
Това юлияне е принципното положение. Евентуален довод, че не е възможно да се събере цялата енергия вложена в компресирането на хелия е неприемлив поради факта, че това е инженерен проблем който не влияе на принципите. Ти нали искаше това принципно работеща постановка. Дали ще се използва въздух в постановката дали вода дали друг флуид "примерно живак" това са както казах инженерни проблеми които не я правят неработеща.
RUS повече не пиши, че не съм подкрепил нито една идея. Не съм подкрепил нито една неработоспособна идея. Работоспособните ги подкрепям и се опитвам до колкото мога да ги развивам.
Радико:
--- Цитат ---А така се вдигат 10кг с малко усилие, а ако се добави още един лост с спешъл механизъм става ...перце
--- Край на цитат ---
Теню нещо не схващам какво ще е приложението на тази идея. освен това ако правлилно съм разгадал рисунката при стискане на нарисуваната от тебе "ножица" двете тежести ще се приближат една към друга еднакво и въобще няма да нарушат равновесието. Ако преместиш само едната тежест ще вдигнат кофата вода, но после с каква енергия ще поставиш системата в изходно положение тоест в готовност за следващия цикъл.
juliang:
--- Цитат на: Радико в Май 07, 2016, 08:21:32 pm ---... но когато хелия се прибира в бутилка нещата стават много по различни и доводите на юлиян стават неприемливи направо погрешни.
Защото енергията за прибирането "компресирането" на хелия в бутилката не е присъщ разход на енергия нещо повече въобще не е разход на енергия. Това е акумулиране на енергия. За справка: Джеймс Кларк Максуел
Тази енергия можеме да си я прибереме обратно при надуването на балона когато слезе в долна позиция и да я използваме както намериме за добре.
Това юлияне е принципното положение. Евентуален довод, че не е възможно да се събере цялата енергия вложена в компресирането на хелия е неприемлив поради факта, че това е инженерен проблем който не влияе на принципите. Ти нали искаше това принципно работеща постановка. Дали ще се използва въздух в постановката дали вода дали друг флуид "примерно живак" това са както казах инженерни проблеми които не я правят неработеща.
--- Край на цитат ---
Виж какво съм писал преди няколко страници:
--- Цитат на: juliang в Май 06, 2016, 03:07:24 pm ---Да, можеш да сложиш един компресор горе и да компресираш хелия в бутилки, после да сваляш празния балон и бутилката компресиран (и вече по-тежък от въздуха) хелий долу, където да ги пълниш отново. Но енергията която ще харчи компресора ще е точно толкова, колкото би харчил един ел. мотор който да вдигне пианото без балони... :) Тук въпроса вече е малко по-сложен за разбиране, не е само до КПД на компресора и мотора, има намесена и термодинамика, така че ти го оставям за домашно... :) Но ти гарантирам, че дори и да имаш компресор и ел. мотор с КПД 100%, нещата с прихода и разхода пак ще са на 0.
--- Край на цитат ---
Да ти го оставя и на теб за домашно? Айде, малко жокер: сгъстяване на газ, температура...
И с течности няма да стане, щот не са свиваеми...
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия