Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (31/68) > >>

Аtos:
Вертикална дупка...
Малко над свредлото...

dmitarp:

--- Цитат на: GreenHulk в Май 05, 2016, 04:04:30 pm ---
Ако някой ще ме оборва, да го прави с формули и изчисления. Други твърдения дали не са за игнориране.( "не можело, щото не можело") 8)
Разбира се, опита бие всички авторитети, но е хубаво да сме добре подготвени предварително теоритично.

--- Край на цитат ---

Ето малко формули, няма да правя коментар върху тях, който иска нека пита

GreenHulk:

--- Цитат на: dmitarp в Май 05, 2016, 08:37:27 pm ---Ето малко формули, няма да правя коментар върху тях, който иска нека пита

--- Край на цитат ---

Според мен нужда да преместваме масата чак вътре в колелото а само на ниво радиус и си става част от колелото.
Тоест R2=R. Нямам предвид велосипедна капла с тежести, а голям масивен метален диск, в който тежестта се ВМЪКВА напълно.
Мисля че тогава сметките са други и по друг начин трябва да се смята.

juliang:

--- Цитат на: GreenHulk в Май 05, 2016, 10:24:22 pm ---Според мен нужда да преместваме масата чак вътре в колелото а само на ниво радиус и си става част от колелото.
Мисля че тогава сметките са други и по друг начин трябва да се смята.

--- Край на цитат ---
Няма абсолютно никакво значение какъв е диска, каква му е масата и теглото. Формулата разглежда само и единствено подвижните тежести.

GreenHulk:

--- Цитат на: juliang в Май 05, 2016, 10:28:02 pm ---Няма абсолютно никакво значение какъв е диска, каква му е масата и теглото. Формулата разглежда само и единствено подвижните тежести.

--- Край на цитат ---
Тежестите са подвижни спрямо диска само на 12 и на 6 ч, През останалото време диска може да го разглеждаме като монолитен.
Идеята ми е че имаме работа само за вдигане и пускане, а не през цялото време.
Ако имаме само монолитен диск и едно рамо отдясно, да не би тогава диска постоянно да извършва работа - то това го има и отдясно в диска но освен това имаме и издадена тежест.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия