Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Извличане на енергия от гравитация

<< < (23/68) > >>

GreenHulk:

--- Цитат на: merlinbg в Май 03, 2016, 04:08:46 am ---
Минуса е сметнат при рамо с 10 см. по-късо, или с дължина 1 м. Качил съм втори файл в който могат да се задават дължина на рамената и тежестта.

--- Край на цитат ---
Тоест червеното, минуса, не е разход, а действие при прибрано рамо:)
Моите сметки са за радиус 1м, рамо 10 см и маса 1 кг., като идеята ми диска да е плътен, за да действа като маховик, стабилизиращ движението.
Като гледам от вашия ексел, май съм смятал правилно:)

Радико:

--- Цитат ---Въртящ момент М=10.78      sin(90)
--- Край на цитат ---
Това, ако правилно съм разбрал е момента при най благоприятният ъгъл нали така.
прикачам една картинка "схемичка" от която е видно, че при този ъгъл имаме веднъж сила от 9,8076 нютонметра момент в наша полаз и противопоставящи им се 8,8260 нютонметра. при което ни остават 0,9816 нютона. А по твоите изчисления излизат 10,78 нещо си сгрешил дименсиите. Освен това при 180 градуса "най долната точка" очевидно имаме нулев въртящ момент а ти си дал някакъв. Вярно число с плаваща запетая е, но е различно от нула което значи, че и алгоритъма е куц нещо.

макс1962:
Преди години правих опита с капла от велосипед и бутилки пълни до половината разположени по периферията под ъгъл. Има много подобни клипове. Принципът е същият, доколкото схващам. При падане водата отива по по-голям диаметър и при издигане се "прибира". В рамките на 15-20 сантиметра, зависи от бутилките. Не работи, самоспира без никакъв товар.

dmitarp:
GreenHulk, Имаш правилен подход, но сметките ти са грешни. Работата, се измерва в J или N.m, а ти имаш проблем с дименсиите, изразил си работата като момент по път, което дава дименсия, N.m.m. Освен това си сметнал средния въртящ момент сомо на топуза, който се издава навън, но не си извадил от него средния момент на топуза който е навътре в колелото, и чийто момент действа в противоположна посока. И последна забележка, не е правилно средния въртящ момент да се изчислява като средно аритметично.

GreenHulk:

--- Цитат на: dmitarp в Май 03, 2016, 08:23:40 am ---GreenHulk, Имаш правилен подход, но сметките ти са грешни. Работата, се измерва в J или N.m, а ти имаш проблем с дименсиите, изразил си работата като момент по път, което дава дименсия, N.m.m. Освен това си сметнал средния въртящ момент сомо на топуза, който се издава навън, но не си извадил от него средния момент на топуза който е навътре в колелото, и чийто момент действа в противоположна посока. И последна забележка, не е правилно средния въртящ момент да се изчислява като средно аритметично. За да не бъда бъда голословен, прикачвам един файл. Извинявам се, че е писано на ръка, но така ми е по удобно и бързо.

--- Край на цитат ---
За дименсиите съм съгласен. За топуза, който е вътре - нямам предвид да отива чак на 0.9 м, а на радиуса, тоест все едно става част от колелото, като идеята ми беше, че се има предвид не една капла с тежести, а голямо тежко плътно колело, масата на което е много по-голяма от тежестта на един топуз.
Относно средно-аритметичното, да ,то беше за улеснение по предложение на колегата, правилния начин е интериране според мен.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия