Форум > Филми, видео лекции
Как работи електричеството (филм)
krasias:
atos, обяснението ти за материята е правилно, то и за това така наречените вечни фенерчета светят известно време без захранване докато похарчат съхранената в материята потенциална енергия и после спират. Но защо трябва да създаваме информация след като я имаме и това е самия "ток" в него е информацията. После защо да правим материя и да спираме процеса и да вадим енергия, няма нужда от това упражнение, можем да правим директно ток. Капанадзе е намерил вратата и го прави, виждаш ли какво пише "ние трябва да ограничим изходната енергия за да не се получи неконтролируем изход на енергия", какво иска да каже с това. Ами намерил е правилния източник...
EDM electronics:
Темата клони към безкрайност...
Извода по темата е, че електричеството работи така, както всеки го разбира за себе си. :D
Колкото човека, толкова мнения.
dymelsoft извинявам се, но "дупките" са условни токоносители, а не такива в буквалния смисъл. Дупките не са елементарани частици, като горе изброените, защото те са свободни валентни връзки, т.е. място което трябва да бъде заето от електрон по принцип, но поради примес на друг метал, този електрон необичайно липсва. Дупката не се мести, нали и не бута другата дупка, като й придва кинетичната си енергия, а чака някой да я натъпче - напълни. ;)
Аtos:
Някой ходил ли е на гости на тоя Капанадзе?
Дали се е откачил от енергодружеството, как мислите?
Ако не е - не ми го споменавайте изобщо...
krasias:
Не atos, няма нужда да ходя при Капанадзе, аз знам принципа на усилването на тока. Всичко което казва той е точно така, само че досега лъжеше за резонанса, но вече взе да си признава някои неща. Разбира се него не го е страх защото този принцип още не е познат на науката...
MTM:
Много малко хора знаят,как работи електричеството.
Това са хората,който са направили генератори за СЕ.
Всички останали знаят,но по учебник.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия