Форум > Филми, видео лекции

Как работи електричеството (филм)

<< < (7/14) > >>

Аtos:

--- Цитат на: EDM electronics в Април 13, 2016, 11:34:28 pm ---Не знам какво против имате по старото учение. Все не било вярно, въвеждало в заблуждение и т.н.
А днешното какво е?
То е като хляба, сиренето и салама. Едно време те бяха "лъжовни, лоши и глупави", а днес са истински, вкусни и здравословни.

--- Край на цитат ---
Съгласен съм, нали и аз го споменах, че филмът на Низо май е най-близо...
Карай, спирам за днес, че много ми дойде, сега като засънувам едни проводници, електрони, вълни... ;D ;D ;D

dmitarp:
На големи разстояния 5 6 хиляди километри или повече, още преди повече от 50 години се прилага технология за пренос на енергия с постоянен ток, особено в Русия и САЩ. Причината е, че при такива големи разстояния разсейването на енергия от променлив ток 50Hz или 60Hz е значителна и загубите са големи.

mito_kupona:
До сега смислено определение за електрически ток не съм срещал, всичко е в зоната на здрача, предположения и догадки използват се магически термини, като електроните изчезват после се появяват, после един електрон е на две различни места, но може да е и на три, никой не знае, защото не е виждал електрон . Къде ги видяхте тези електрони, за да ги видя и аз.
  Обясненията на Лидскалнин за магнитен ток респективно „електрически ток“, за мен са най-приемливи до момента.
 Задавам въпрос, коя е тази сила, която кара електроните да се движат, да излитат от орбитите си, да трептят, каква е тази сила, вещество ли е, или е от друго измерение или, какво е.

hyparh:
Подкрепям последното мнение. Разясненията относно електромагнетизма на Лийдскалнин, дават най-пълна представа за природата на тези явления. Още повече, че са подплатени със солидно количество практически опити, които всеки може да изпълни при желание.
Колкото и налудничаво да звучи от гледна точка на севременните теории, Лийдскалнин отрича съществуването на електроните.

mi68:
Здравейте,
Ако се движи ел. ток то имаме Джаува топлина. Ако се приеме движение на кръгови или вихрови токове не се връзва с опита, за това отпада. Постоянен магнит не се загрява, следователно не се движи ел. ток. Какво се движи? Отговор мюонно неутрино със скорост 220 000км/сек., 137 пъти по-голямо от неутриното,а то се движи с 300 000км/сек.
Свойства, маса, дължина (няма размер-обем), спин , поляризация. От тук накратко идва  СЕ.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия