Форум > Филми, видео лекции
Как работи електричеството (филм)
mzk:
--- Цитат на: atos в Април 13, 2016, 11:09:16 pm ---mzk, защо да не е редно да сравнявам, "табу" ли е?
Нали това се опитвам да разбера - как промяната в полето (интензитета/информацията) при правия ток се движи със светлинна скорост, при положение, че електроните са бавни?
--- Край на цитат ---
Нека първо уточним въпроса: "как промяната в полето (интензитета/информацията) при правия ток"
При правия ток нямаш промяна на поле. То е постоянно.
Аtos:
Абе...отдавна не съм запоявал, вярно...има няма - над 20 години, но не ровя и в нета по тоя въпрос. Пак изложи типаж - психопрофил излишно :D
mzk, защо смесваш ток в проводник с радиовълни?
Вълните са си със светлинна скорост, информацията по кабела - също, е...как ще ги регистрирате чрез електрони, които се движели стотици хиляди пъти по-бавно? Как се регистрира промяна в полето чрез бавните електрони?
Не, че не са факт всичките устройства, обясненията куцат...
Сега вземам един пясъчен часовник и отивам да меря скоростта на светлината ;D
Карай, забравете, че съм ви подканил да МИСЛИТЕ, карайте си по шаблона...
И аз ще си карам по него и така...
Преценявам, че е трудно да се излезе от калъпа и вече 5 пъти съжалих, че се опитах да провокирам някого...
Аtos:
--- Цитат на: mzk в Април 13, 2016, 11:19:15 pm ---Нека първо уточним въпроса: "как промяната в полето (интензитета/информацията) при правия ток"
При правия ток нямаш промяна на поле. То е постоянно.
--- Край на цитат ---
Напротив!
При предаването на честотно-звукова модулация настъпват колебания в интензитета, които колебания точно представляват носената ИНФОРМАЦИЯ. Те са "вълни" в постоянното, както камък, хвърлен в бързотечащ ручей.
Просто се "наслагват" върху постоянния ток, той е носител.
EDM electronics:
Не знам какво против имате по старото учение. Все не било вярно, въвеждало в заблуждение и т.н.
А днешното какво е?
То е като хляба, сиренето и салама. Едно време те бяха "лъжовни, лоши и глупави", а днес са истински, вкусни и здравословни.
mzk:
Значи имаш постоянна съставка, но това е различно.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия