Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Мисловни експерименти по определяне същността на магнетизма

<< < (3/5) > >>

dmitarp:
Нещо ти е сбъркана логиката. По тази логика искаш да кажеш, че понеже си по близо до електроцентралата от мен ще получаваш повече ток, я си помисли ако жиците са достатъчно дебели (т.е пренебрегнем загубите) дали ще е така.

Радико:
За да пренебрегнем загубите трябва да приемем, че жиците са свъхпроводник и нямат загуби. Или по точно да пренебрегнем ФАКТОР който и според закона на Ом за цялата електрическа  верига и според втория закон на Кирхов е от същественно значение. Така фриволно пренебрегвайки каквото си искаме "неудобното" и преекспонирайки посредством това пренебрегване можем да изкараме истина всяко твърдение което си поискаме.
Това което съм написал е точно така както съм го написал и се ползва успешно в практиката много отдавна ето прикачам една снимка на уреда който го използва.

Радико:
Има още един довод за първият вариант който обаче не изключва вторият а по скоро играе роля на някакво обединително звено. Вчера изведнъж се досетих за него:
Магнитните домени от които се състой магнитопровода и така добре описани в книжката публикувана от Bat_Vanko са нормално хаотично подредени и съответно създават около магнитопровода хаотично поле което не може да индуктира нищо. Обаче при преминаването им в по подреден вид полето се свива навътре и се получава нещо като магнитна имплозия при която полето пресича намотката и индуктира напрежение.
Това разбира се е само една хипотеза.

dmitarp:

--- Цитат на: Радико в Февруари 11, 2016, 05:01:25 pm ---Това което съм написал е точно така както съм го написал и се ползва успешно в практиката много отдавна ето прикачам една снимка на уреда който го използва.

--- Край на цитат ---
Не съм казал, че не можеш да шунтираш магнитопровода, можеш. Само казвам, че от първата картинка в намотка А и Б ще се индуктира еднакъв ток, и това е съвсем логично, не нелогично, както смяташ. И двете бобини обхващат почти еднакъв брой магнитни силови линии така, че са равностойни.

Радико:
dmitarp
Това което казваш е емпирично установеният факт. Сега обаче разсъждаваме до каква степен предложените обяснения се съгласуват или си противоречат със фактите. Целта е да се отсеят противоречивите обяснения.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия