Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Съществува ли частица ...

<< < (19/27) > >>

ful:
Когато големите учени решават някой основен и глобален проблем и достигнат в него до
такава дълбочина, която не разбират и не могат да обяснят от позиции на достигнатите
досега знания се обръщат към "БОЖЕСТВЕНИЯ ФАКТОР". Примери много.След време се появява друг "луд учен",който решава задачата,благодарение че неговия мозък е подредил и
систематизирал придобитата по-рано информация(знания) ,а не вълни с неясен произход,
по друг начин спрямо първия,отстранявайки БФ.Понятието че инфор. е съществувала и преди " но е нямало вълни" за да излезе наяве е пълна ерес.Информация се създава от хората
ползва се от тях и от машините и у/вата които те произвеждат.Все по-голямата и роля в на
шия живот се дължи на факта,че обема на познанието непрекъснато расте а с него и Инфор.

edin:
Атос, няма да ти преча, по пътя ти надолу. Като удариш дъното, сам ще разбереш.

Ksurnev:
ful, човече, бъркаш, като съпоставяш натрупаните знания от човечеството с информацията, за която говорим.
Тази твоя информация, сравнена с информацията във вселената, която не познаваме, е пренебрежимо малка, даже матеметически и клони към нула.
Говорим за безкрайни потоци, които ни заобикалят и ние с нашите ограничени сетива едва-едва докосваме.
Не съм съгласен и с Атос за нивата на информация, защото, ако въведем това понятие, ще видим ДЪРВОТО, но ГОРАТА труднооо!
Нямам завършени обяснения, макар че имам някакви догадки, но не намирам точното място на гравитацията, и Всички изпускаме тоя пусти
ВАКУУМ - ее малко се разминаваме с него.

По повод джафканиците... ТЕ СА ОТ ЛУКАВАГО!!!

Забравих за вакуума...
ВААКУМЪТ свойство на материята ли е, свойство на гравитацията ли е,свойство на вселената ли е, и изобщо свойство ли е?
Имам предвид абсолютния вакуум, не този под капачката на буркана!!!

RUS:
Хора претърпели тежки мозъчни травми и последваща пълна амнезия - пълна загуба на памет,липса на комуникативни умения,забравено име,забравени близки и т.н. тежки смущения след месеци и години си възвръщат паметта.Особено впечатление прави възвръщането на спомени които са лично между двама души които други просто няма как да знаят.Това са не един или два клинично описани случая които определено потвърждават наличието на полева външна форма на паметта.
 В този ред на мисли информацията за вечния танц и движение на квантови частици,атоми и т.н. до макробекти като живи същества и галактики,повторяемоста на определени строги зависимости навежда на мисълта за наличието на универсална информация по която се движи цялата Вселена включително и ние самите в нея като материя и енергия.Като същества надарени с разум и ние самите ставаме генератор на информация с всичките последствия от това за нас самите като вид.
 Вакуума е ''белия лист'' по който можеш да рисуваш образно казано.Само че ''белия лист'' си има свойства които са строго диференцирани за да може да се случи пренареждането на енергията към  материя и обратно според подадената към ''белия лист'' информация от художника.Тези свойства са на базово фундаментално ниво и не подлежат на корекции и отклонения също така както и белия лист за принтиране от бита ни е направен по определена технология и има точно определени свойства и стандарти които да покрива и се различава примерно от тоалетната хартия.
Характерни белези за качествата на вакуума или ''белия лист'' са физичните константи които са около 30 на брой (по памет) .Една от тези константи ако се промени  с една десета примерно цялата ни позната Вселена ще претърпи катастрофални промени и живота най-вероятно ще бъде немислим.

Аtos:
RUS, много вярно, точно казано!

Ksurnev!
Няма значение дали си съгласен с мен, важното е, че имаш мисъл и собствено схващане:)

Това е идеята тук - да съпоставим различни виждания, да има дискусии...

Хълк, ful просто не разбира за каква информация говорим, иначе това, което е написал си е вярно в неговия си контекст.

По отношение на "ВАКУУМА"...
Да,имаме разминаване. Защо?
Вакуум означава пространството, в което сме приели, че няма материални частици.
Обаче...използваме и думата като определение на зони с "по-ниско" налягане от останалите, без значение дали това налягане е "етерно", "флуидно", енергийно и т.н. както и понятията ЕТЕР и ВРЕМЕ. ful, говори за информация имайки в предвид само ЧОВЕШКАТА информация, а не понятието в абсолютния смисъл...

Получава се парадоксът, че аз, казвайки "Етерен вакуум" имам в предвид зона с липса на вакуум, понеже отъждествявам етера с вакуума, Хипарх като каже "Етерен вакуум", има в предвид зона с липса на етерни енергии (или нещо подобно).
edin например казва:
 "В материята има и четвърти компонент и това е етера...Колкото е по-голям вакуумът..."
За мен не е така, понеже контекстът, в който използвам тези понятия се различава от неговия.
За мен ЕТЕРЪТ е самото пространство и материята е ВЪТРЕ в него, той е екранът, върху който тя се проектира/материализира, по тази логика не може етерът да е КОМПОНЕНТ на материята!
За мен също не може да има "по-голям" вакуум??? Все едно да кажа, че някоя нула е по-голяма от друга?

Явно ползваме едни и същи определения за различни неща и оттам идва някакво тотално разминаване в излаганите тези!
Всеки разбира и тълкува тези понятия по своя влаган смисъл в тях. По тази причина, иначе верни неща и разсъждения се интерпретират като погрешни от другия, даже абсурдни!
Малко сме като "Орел, рак и щука"... ;D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия