Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Съществува ли частица ...

<< < (17/27) > >>

dymelsoft:
edin, хубави идеи ти идват в тоалетната  ;D . Това което казваш е ясно само по себе си. Кое е обаче това нещо, което определя тази "плътност"  ;). Аз например мога да кажа че плътността е ниво в информационния модел или ако искаш енергетично ниво на материалната субстанция. Иначе ми харесва идеята, че всъщност гравитацията не е някаква сила или поле, а по скоро ефект на взаимодействие между различните енергетични/информационни нива.

vitan:

--- Цитат на: edin в Май 15, 2015, 12:42:03 pm ---Докато си клечах в тоалетната, за пореден път ми дойде проблясък на мисълта. Не знам, защо все в кенефа или в банята ме осенят идеи ;D ....
Мислех си за димът от огъня и самолетите на Витан ;D.
--- Край на цитат ---
Ако бих админ или модератор, много твои проблясъци нямаше да светнат!
Ама нали тук е демокрация....

П.п. Демокрация: мнението на 4 глупака тежи 4 пъти повече от мнението на 1 с акъл. Нищо лично, просто дефиниция.

hyparh:

--- Цитат на: edin в Май 15, 2015, 12:42:03 pm ---Да вземем например планетата Юпитер, която е газов гигант, но въпреки това, привлича и по-твърди тела. Най-вероятно в дълбоките си слоеве, тази планета има и много висока плътност, която да привлича подобия. Положението със Слънцето е същото.

--- Край на цитат ---

Точно така е. Дълбочинните региони на Юпитер и Слънцето нямат нищо общо с повърхностните слоеве, а са изградени от много плътна материя. За точният й състав може само да се гадае, а и вероятно е непознат вид.

Относно плътностите и плаваемостта, може да се разгледа една гръмотевична буря например. Сърцевината й е съставена от два срещуположни съседни потока. Може да се каже, че единия е антигравитационен,  а другия - гравитационен. В първия въздушната струя, насочена нагоре, може да достигне скорост от 20м/сек., че и повече. В един такъв облак настъпва огромна енергийна трансформация (с водата като посредник) за кратко време, поради бурното преминаване от едно агрегатно състояние в друго. В резултат етерът се поляризира и натрупаната енергия се разрежда под формата на електричество. Процесът има пряка връзка с принципа на Виманите и вероятно е копиран именно от гр. бурите.

edin:

--- Цитат на: dymelsoft в Май 15, 2015, 01:49:56 pm ---edin, хубави идеи ти идват в тоалетната  ;D . Това което казваш е ясно само по себе си. Кое е обаче това нещо, което определя тази "плътност"  ;). Аз например мога да кажа че плътността е ниво в информационния модел или ако искаш енергетично ниво на материалната субстанция. Иначе ми харесва идеята, че всъщност гравитацията не е някаква сила или поле, а по скоро ефект на взаимодействие между различните енергетични/информационни нива.

--- Край на цитат ---

Чудесно продължение на мисълта ми. Като вземем предвид, третата съставна на вълните, нещата започват да се подреждат.
Витанчо, пак ли сбърка раздела ;)

Аtos:
Някои взеха да постоплят..."плаваемост"...- така е.

"всъщност гравитацията не е някаква сила или поле, а по скоро ефект на взаимодействие между различните енергетични/информационни нива." - така е.

"Атомният модел е пример за информационна матрица, но е много бедна и непълна" - и това е така.

" Материята е вълни, нали?" - това не е точно така! Материята е ИНФОРМАЦИЯ, която се материализира чрез вълни! Самите вълни са СРЕДСТВОТО чрез което това става!

"плътността е ниво в информационния модел" - това също е така.

Обаче вълните НЯМАТ плътност! Имат ЧЕСТОТА, имат и амлитуда на отклонение.

Смисълът на това, което пишеш на лист хартия (ИНФОРМАЦИЯТА) НЕ СЕ ПРОМЕНЯ, в зависимост от това дали ползваш по-дебел или по-тънък молив!

Да, честотите имат пряко действие върху материята и върху гравитацията над тази материя! Спомнете си антигравитационните експерименти, изпълнени само чрез акустични честоти!
Много от процесите, за които говорите описват взаимодействията на нано ниво.

Аз се опитах да си съставя модел на макро ниво, отговарящ на всички (мои) въпроси, което не е в противоречие с нищо дотук. Все пак ще си го синтезирам:)

Отговорите, носещи истина ще започнат да се появяват едва когато някога се отговори на този въпрос:
КАКВО ТОЧНО Е ГРАВИТАЦИЯТА?
Говоря за реално установени изследвания, не за наши или чужди хипотези...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия