Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Съществува ли частица ...
Аtos:
krasias, ти не можеш да знаеш каква практика имам и от коя "школа", просто защото не съм го споделял:)
И не е нужно...това е лично, много лично!
Тук няма "забранени зони"!
Не мисли, че ако споделиш с нас някоя своя медитативна практика, всеки ще хукне (че и да успее) да я разбира и прилага!
Някак смесваш/преплиташ нещата...не ми казвай, че всичко е взаимносвързано, това се знае!
Става дума за начина по който "работи" Вселената" - чисто "механически"!!!
Това разглеждам тук, кое е "безотговорно", не те разбирам?
Бих се радвал да споделиш директните си прозрения (ползвайки опита си от практиката си) за същността на черните дупки и тяхното вписване в разбирането ти за вселенския модел на съществуване - материя/енергия - информация?
И не ме разсейвай с различните състояния и проникновения на ума...
Кажи ми - КОЕ ТОЧНО В ТАЗИ ТЕОРИЯ не е вярно и ЗАЩО, според теб?
Просто и ясно?
Хипарх, ти изчете ли всичко, което съм изписал?
Намираш ли нелогичности?
Поне в клиповете, които постваш всичко е 1:1, както го предполагам в гореизложените от мен неща!
Кое не ти се връзва - за квазарите или за суперновите?
edin:
Отказвам дискусия с Atos, защото ме праща за реални изследвания, сякаш на Тюрен са нереални. Е така , каквито и доводи да дам е безсмислено. Все едно сам си говоря. От мен толкова по темата.
Аtos:
Добре, бре, edin, къде те "пращам"?
Питах за ТВОЯТА ЛОГИКА, нищо повече?
Извинявай, какво казва Тюрен по въпроса за зоната с НУЛЕВО ЕТЕРНО НАЛЯГАНЕ в самото "око" на черните дупки?
Аз доводи изложени от теб не видях (извинявай за което).
Твоята теза е - "Не е така, защото не е така!" - Нищо повече...
Ще обясниш ли на мен и останалите, защо НЕ Е ТАКА?
hyparh:
Тъмните звезди (т.нар. “черни дупки”), са си съвсем материални тела, както Земята и Луната. Те не поглъщат материя и никога не са поглъщали (като изключим разни случайни метеорити/астероиди в ранния етап от развитието на звездата) – клипчетата от YouTube го показват. Облакът газ в случая се ускорява главоломно към тъмната звезда, прави бърз завой около нея и я подминава като бърз влак. Тези звезди привличат донякъде, но в непосредствена близост полюсът на гравитацията се обръща (образно казано) и приближилият обект набързо се катапултира от мощната етерна вихрушка около звездата. Акреационните дискове не са материя в процес на поглъщане, а точно обратното – материя в процес на изхвърляне. Звездата си расте постоянно и трупа прясна материя, която кристализира от етера. Може да се каже, че те са най-старите тела във вселената, нещо като Grand stars, които с времето създават галактики около себе си (в продължение на трилиони и трилиони години). Но това не означава, че още в началото на формирането си са били такива. Били са лека електрогравитационна флуктуация в етера, от която са се формирали първите вихърчета, образуващи протони, електрони, неутрони и т.н. Следва облак от газ и прах, образуване на по-тежки елементи поради увеличаване на гравитацията, образуване на планета, звезда и чак тогава достигане до статут Grand star (това име ми хареса :D).
Предполагам светлината от видимия спектър на такава звезда се видоизменя силно (трансформира, пречупва, енергетизира...) от рязката промяна в плътността на флуида (етера) наоколо и поради това се излъчват предимно високоенергетични вълни, а също и радиовълни.
Материалният им състав, разбира се, не е като на планетите или по-младите звезди, а е свръхплътна непозната материя, която съществува само в такива гравитационни условия. Гравитацията диктува вида на материята.
Сингулярностите са някакви абсурдни математически парадокси, които не съществуват в реалността и това тепърва ще излиза наяве. Изглежда проф. Laura Mersini-Houghton (от линка по-горе) вече е започнала да проправя пътя.
edin:
Atos, има неща, които логиката не обхваща и са неподвластни на нея. Само с логика не става. Има и неща които се чувстват. Тях никой, няма как да обясни. Аз чувствам.
Всъщност спорът е доста безсмислен. Изложих си гледната точка и това ми стига.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия