Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Съществува ли частица ...
Bat_Vanko:
До момента науката познава два вида взаимодействие:
1. Механичното - това са звуковите вълни. Тяхното предаване става посредством вибрации и сблъскване на атомите. Скоростта на това взаимодействие се определя от свойствата на материалната среда, в която се разпространява.
2. Електромагнитното - радиовълните. Тяхното предаване става посредством "етера". Скоростта на разпространение също се определя от средата - етера. Според някои теории, тази среда има материални свойства и с пълно право може да бъде наречена "тъмна материя". А от друга, като средство за предаване на електрически и магнитни вълни, може да се нарече и "тъмна енергия". Твърде слаби са ни познанията за "етера" за да можем да кажем категорично.
И най-новият тип взаимодействие - информационно. То се характеризира с предаване на информацията за спина на две частици. Пример за това са преплетените частици. Скоростта на това взаимодействие е десетки хиляди пъти по-голяма от скоростта на светлината. Логично е то да се разпространява в някаква друга среда, която предполагам ще бъде още по-фина от етера. Вълните разпространяващи се в тази по-фина среда би трябвало да имат още по-голяма проникваща способност от радиовълните. Ако гравитационното взаимодействие се предава чрез етера, то черните дупки не би трябвало да представляват преграда за информацията
krasias:
Здравеѝ atos, изтриѝ поста няма проблеми. Не го написах с цел да поддържам edin, а защото написаните от него неща са верни. Аз не съм чел Тюрен и изобщо ме няма в радиестезията, но съм имал пряк допир с етера посредством информационния начин от четвърто ниво. Така, че познавайки добре техниката, практиката и резултатите, просто потвърждавам че е така, и то заради теб, щото виждам че edin знае.
Аtos:
krasias, е това търся - опониране, на базата на някакви събрани знания:)
Ха сега, разкажи ни за твоите "контакти" с етера и информационния начин от четвърто ниво?
От писаното от теб досега не се разбира за кое edin е прав и за кое - аз не съм????
Разкажи ни за техниката и практиката?
На мен лично ще ми е интересно да се обогатя:)
Отчети само факта, че етера на Земята и в открития космос не е с абсолютно еднакви характеристики. Свойства - да, но характеристики - не!
Да обяснявам ли?
Етерът в зона на материално тяло е с маалко по-ниска енергийност...
Не засягам в теорията си начините на пренасяне на вълни в етерната среда, както и микропроцесите, протичащи в него...това е тема за друг разговор.
Това, което споделям с вас е МАКРОСТРУКТУРАТА на Вселената, както я разбирам аз!
Кажи ми кое не се вмества в това разбиране според твоите представи? Ако имаш убедителни аргументи - ще се съглася с теб!
Bat_Vanko, точно казано, драго ми е да видя изказване на мислещ човек (със собствени разсъждения) :)
Само лека корекция - информационното взаимодействие не е най-ново, а е най-прясно открито:)
И...прав си, черните дупки не са преграда за информацията, само проявата на тая информация си изменя вида...:)
krasias:
atos, нямам никакво намерение да ти опонирам, защото мисля че след като нямаш практика разговора ще бъде труден. Техниката се нарича "самяма" и се използва в раджа йога и е единствената създадена за директна работа с етера. Тя е някаква комбинация от медитация и концентрация, но е много опасна, не може и дума да става за коментар. Естествено мога мога да ти кажа много неща но ще трябва да навляза в забранена зона. А има и много неща които не знам, щото не съм господ, ма като гледам ти как я караш смело и безотговорно.......
hyparh:
Ех, каква хубава залъгалка и дъвка са тези "черни дупки" за мозъка :)
Вижте тук: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2769156/Black-holes-NOT-exist-Big-Bang-Theory-wrong-claims-scientist-maths-prove-it.html
https://www.youtube.com/watch?v=gSh-bzz4z58
https://www.youtube.com/watch?v=TZKIvPpKULs
Ай сега градете теориите наново :D
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия