Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Полезна информация от първа ръка за електромобили !!

<< < (6/12) > >>

jopeto:
ПС: За избягване на фазата върху зануляването на контакта при невключено състояние, може ли да се използва "електронно реле" вместо контактор - то може би е галванично разделено на управляващите изводи??
Само не ми се смейте ако питам пълни глупости :-)

Само да изкоментирам на колегата GreenHulk :

"......Ако телефона се отдалечи или изтекат повече от 10 мин от нормалното време за зареждане, връзката се прекъсва автоматично...."

Първо човек не е нужно да е близо до колата когато се зарежда - даже това почти никога не е така и второ 10 мин след нормалното време за зареждане ама НА КОЛКО ЗАРЕДЕНА КОЛА - времето е различно според това колко за заредени батериите. Трябва да се доизмисли иначе в идеята има много хляб и си напълно прав за субсидиите - точно така е!
Аз бих се включил с няколко зарядни, и всичко свързано с мрежата - имам предвид сървъри, админи, свързаности и т.н. - там ми е силата на мен :-)

Поздрави!

GreenHulk:

--- Цитат ---"......Ако телефона се отдалечи или изтекат повече от 10 мин от нормалното време за зареждане, връзката се прекъсва автоматично...."
--- Край на цитат ---
е разбира се такива защити може да не се правят и да работи, докато човек не изключи програмата от телефона или от таблото - пак с пин.

Аз мога да поема софтуера на системата, но ще трябва някой да проектира и платките и да лепи. 1-2 желаещи поне има ли:) ?

jopeto:
Мен ме пиши желаещ, сигурен съм, че мога да помогна с много неща в подобен проект.......

pathfinder:
Ако се ползват индустриални щепсели и контакти, няма начин да се получи офазяване на нулевия проводник. Щепсела и контакта имат само един начин на куплиране. Като пример щепсел тип PKE32M424 и контакт PKF32F424 на Schneider elektric. Четвъртия проводник задължително трябва да заземи шасито на автомобила от техника на безопасност щом работиш с 220V.
Щом целта не е защита от кражба, а само от гледна точка на техника на безопасност, то схемата може да се опрости без да е необходимо включващ бутон в таблото. Напрежение ще се подава само когато е куплиран щепсела с контакта. Остава контактор с бобина на 24V и вече 5 проводен кабел. 1Р - фаза; 2Р - нула; 3Р и 4Р накъсо в контакта за свързване на 24V за бобината и 5Р - заземяване. Включваш контакта в щепсела контактора сработва и кабела е под напрежение. При разединяването кабела вече не е под напрежение. Това е само от гледна точка на техника на безопасност. Екстри, дистанционни и други подобни няма.

valex:
Може със секретен ключ да се включва реле. И да се пуска напрежение на всички контакти.
А за варианта с щепсел може да се ползват щепсели с трето краче и той да се ползва за включване. Мисля, че се води щепсел за UPS. Или директно английски или американски контакти и щепсели (нестандартни).
GreenHulk
Добра идея. Мога да помогна в разработката.
Устройството трябва да се оформи като отделна кутия с възможност за вграден електромер. В момента се разработвам електромерно устройство. И отчитане на енергия/пари.
Може и монетник да се монтира...
Пусни отделна тема.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия