Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Електромобили

Полезна информация от първа ръка за електромобили !!

<< < (3/12) > >>

MrDeath:
Абе аз имам един Golf 2. Идеята ми беше да го конвертирам някъде из София. Колата просто си плаче за това. Хидравлика има единствено на спирачката (и то една хидравлика...), има си отделно бензиново отопление (хийтър), минимум електроники и т.н.
Обаче това което се споделя за "закърпеното" въобще не ми се нрави. От друга страна минимум 10 000 лв са си пари. Моят въпрос е къде в София се прави конверсия? Четох за фирма в Русе, Варна...
То в София сигурно ще е още по-скъпо, но... Все пак колата си е за тази цел.

elektros:
 :)Добре дошъл във форума jopeto! Ще се радваме да споделим информация и идеи свързани с електрическия транспорт. Аз съм в София, а  ELPUNTO е от Банкя, така че можем да се срещнем.  Ще си пишем на лични!

jopeto:
Като писах за зарядните ми хрумна една идея, за която Вие сте хората дето могат да измислят нещо и да предложат идеи.
Става въпрос за това, че на контактите в кутиите навън има постоянно напрежение. Това би могло да навреди на някого и затова си мислех за следното:
Дали би могло да се сътвори устройство, някаква схемичка, която да пуска напрежението само когато се включи консуматор. То през другото време сигурно ще има някакво ниско работно или тестово напрежение, но то ще е безопасно за хората. Дали фирмите за електротехническо оборудване (като Шнайдер електрик например) нямат подобно устройство. Би било страхотно, ако има и измервател на влагата и когато завали примерно да се изключва напрежението, а когато спре да продължи процеса на зареждане!
Идеи?

jopeto:
Благодаря за идеиките, но може ли да направя едно доуточнение?

Ставаше въпрос фазата въобще да отсъства докато не се включи консуматор. Ако е с дефектнотокова напрежение винаги има и ако някой хване фазата и затвори веригата през себе си към земя - тя ще изключи, но ако затвори веригата между фазата и нулата през себе си - защитата няма да изключи - нали не бъркам?
Относно защита от гръмотевици, мисля, че няма нужда, защото захранващите проводници са изцяло под земята.

Ето снимка на едно от местата за зареждане как изглежда:

Благодаря, успешен ден и бъдете здрави!

Брадатия:
Предполагам, че в таблото всеки контакт е с отделен предпазител. Вратата на таблото има ключалка и не е никакъв проблем да има ключ от таблото във всеки автомобил. Водача слиза, включва захранващия кабел между автомобила и таблото, после отключва таблото, вдига палеца на АП-то и пак заключва таблото. Ако някой иска да злоупотребява и да ти бърка по дупките (на контактите), няма как да го спреш.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия