Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Квантово заплитане
Радико:
--- Цитат ---Така и спекулираха според мен, че било техническа грешка в окабеляването , при откриване на по бързото неутрино през 2011г в лабораториите на Гранд Сасо.
--- Край на цитат ---
Даа. Мисля, че си напълно прав даже и нещо повече: Колайдера беше изведен в планов ремонт за "оверклокване" малко по спешност за да се прекратят овреме експерименти водещи до неочаквани резултати като този. ;D ;D ;D
Както и да е в няколко статии беше изтървана информация, че "заплитането" има и обратен във времето ефект. Поне така изглежда. това означава, че ефекта на въздействие върху единият лъч се разпространява назад по лъча та до другият лъч. Това означава, че ако имаме заплетени магнитни полета с достатъчно ниска честота и въздействаме на място където интензитета на полето е по нисък ефекта мигновено ще се пренесе към предно място с по-висок интензитет на полето където предполагам се досещаш вече реакцията на полето би била с по-голяма сила от причинителя. Ето за това искам да разбера точно каква беше архитектурата на кристала причиняващ заплитането. А след това да се опитаме да сглобим резонаторна кутия за по-ниска честота със същата архитектура.
Надявам се повече хора от форума да схванат идеята ми
@praktik:
Радико, би ли обяснил по ясно защото ми стана много заплетено :), какъв е този обратен във времето ефект, връщане във миналото ли :) Въобще първо трябва да се изясни що е то квантовото заплитане, както казах схващам го като промяна на някакво квантово състояние на частица, предаващо се на друга частица, със скорост превишаваща скоростта на светлината. Това би трябвало да става с пренос на енергия от едната частица към другата. Не може едно въздействие да поражда друго без да има пренос на енергия. Все едно натиска на буталото в ДВГ, да се осъществява без да има преобразуване на енергия .
Радико:
Значи за момента общодостъпна е информацията за следният експеримент: Лазер насочен към кристал с нелинейни свойства. Кристала удвоява честотата на лазера и освен това разделя лъча на два лъча под някакъв ъгъл един спрямо друг. Когато на пътя на единия от резултантните лъчи попадне поляризираща решетка лъчът преминава през нея и продължава поляризиран. По неизвестни причини в същият момент се поляризира по същият начин и светлината в другият лъч. Както се досещаш двата лъча са имали нещо общо единствено в момент, който се явява в миналото спрямо момента на поляризирането на първият лъч. Сиреч, за да стигне поляризирането от единия до другият лъч пътя минава през миналото, това минало може да е само няколко пикосекунди но това не променя фактите. По логичният отговор, но много по-неудобен е, че нещо е преминало по светлината насреща й като пъстърва изкачваща се по водопад и после е продължило по другият лъч. Такова твърдение обаче е изпълнимо само при поне две условия:
1. Ако светлината не се състой от фотони, а е вълна или нещо такова.
2. Ако нещото се движи със скорост много по-голяма от тази на светлината.
Та така, Съвременните последователи на стандартният модел по-скоро предпочитат да се съгласят че е възможно пътуване във времето отколкото тези две условия слагащи край и на квантовата механика и на теорията на относителността.
@praktik:
Не намесвам миналото на лъчите, просто при въздействието на поляризацията на единият лъч, другият също се поляризира все едно че са един и същи лъч, но нали има разстояние между тях което не е запълнено със светлина, така че или това са два независими лъча, или има нещо мистериозно, не знам как да го нарека, но е възможно между пространството на двата лъча да съществува форма на енергия непозната и недетектируема за съвременната апаратура, която всъщност да е причината за сдвояването на светлината. Аз съм на мнение че фотонът не е частица а вълна на ефира, но как може състоянието на две вълни да си влияят взаимно, все едно една водна вълна да се раздвои от преграда и отделните и съставки да си влияят, и то с огромни скорости надвишаващи скоростите на вълните. Може би фронтовете на двата лъча вълни, да се гасят в пространството между тях, така че да възникват вълни от ново естество, неизучени от физиката, които вече не са светлинни вълни, а някакви други, които се движат със свръх светлинна скорост и по този начин сплетените светлинни вълни да обменят информация и енергия, като промяната в параметрите на единият вълнов фронт, се предават на другият посредством тези междинни вълни. Това е моята хипотеза .
Радико:
Ами общото между моята и твоята хипотеза е че и в двете няма място за стандартният модел ;D ;D ;D
Мисля си, че каквито и хипотези да гради трезвомислещ човек не приемащ съединяването на квантовата механика и черната магия пак би стигнал до същото. Просто е време учебника по квантовата механика да отиде където му е мястото: на същия рафт на който стои учебника по алхимия.
А сега на дневен ред е въпроса за архитектурата на въпросния кристал.
П.П. Дали няма да се окаже с пропорции като на пирамидите. Някак си интуицията ме тегли нататък.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия