Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Квантово заплитане
@praktik:
--- Цитат ---Според мен, като изхождаме от теорията, че светлината е електромагнитни вълни излиза, че ако се направи резонаторна кутия с подходящ размер и подходящите оси на симетрия би трябвало да може да се заплатат и радиовълни. Ако това се осъществи, нещата ще станат безкрайно интересни. За такъв експеримент не е нужно нещо кой знае колко повече от поялник осцилоскоп и малко части.
--- Край на цитат ---
Да интересна идея, въобще може ли да се заплете радиовълна, и как ще изглежда, какво ще представлява, може би една вълна ще носи много информация във себе си, нещо като 1001 радио станции , носени само от една вълна ?
Радико:
Нещо подобно може би е възможно. Но по скоро бих казал мигновенно предаване на информация със скорост по голяма от тази на светлината и още доста други неща, но най важното ще е пълното и окончателно разбиване на стандартният модел с доброто и лошото ченге. Оо грешка исках да кажа квантовата теория и теорията на относителността.
@praktik:
--- Цитат ---но най важното ще е пълното и окончателно разбиване на стандартният модел с доброто и лошото ченге. Оо грешка исках да кажа квантовата теория и теорията на относителността.
--- Край на цитат ---
Стандартният модел, се основава на КМ и ТО . Но смятам че по скоро ще го видоизменят, според фактите от експериментите, отколкото напълно да го игнорират.
Радико:
То това се знае предварително, но идва един момент когато просто няма вече място за повече малки изменения и ще се наложи генерално изменение на концепцията. На мен лично ми се въртят вече разни мухи из главата, но ще трябва да се направи поне един експеримент за целта. Просто усещам някаква взаимосвързаност между нещата за които съм писал тук във форума "и не само тук" Но са нужни още няколко елемента на пъзела така да се каже. Може да се окаже, че и предаването на енергия на разстояние да има общо с този ефект, все още го наричам квантово заплитане защото не се сещам по-подходящо име.
Но ако ефекта може да се сведе и до постоянно електромагнитно поле, то струва ми се, че нещата направо ще излязат от контрол.
@praktik:
Какви мухи ти се въртят в главата, и какъв експеримент ще трябва да се направи. Аз смятам че квантовото заплитане си е чисто енергийно прехвърляне със скорост надвишаваща многократно скоростта на светлината във вакуум. Но академичните догматици, твърдо застанали да крепят пиедестала на Айнщайн измислят всякакви безсмислени интерпретации на заплитането, само и само да спасят пиедестала на Айнщайн. Нали той е велик гений на всички времена, и нищо не трябва да му противоречи. Така и спекулираха според мен, че било техническа грешка в окабеляването , при откриване на по-бързото неутрино през 2011г в лабораториите на Гранд Сасо.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия