Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Квантово заплитане
@praktik:
Използва се литиев йодид като нелинеен кристал.
Радико:
За литиевия йодид знам. Обаче с него до колкото знам се получава доста слабо "заплитане" В последната статия се говори за 100% До колкото знам и диамантите и рубините са нелинейни кристали. Обаче кой знае защо изкуствените нямат такива свойства имат го само естественните и то не всички. По начина на изразяване в статията добивам впечатлението, че са използвали някакъв много по достъпен кристал.
@praktik:
Радико, това квантово заплитане въобще не се знае какво представлява всъщност, самата наука КМ е много неясна и оплетена.
Не смятам че тази наука има бъдеще, в смисъл че ще бъде заменена от нещо много по ясно и конкретно, същото се отнася и за СТО и ОТО , като теории които уж били експериментално потвърдени. То и Птоломеевата теория, дава вярно описание на орбитите на планетите, но в последствие се оказва аутсайдер.
@praktik:
--- Цитат ---Обаче кой знае защо изкуствените нямат такива свойства имат го само естественните и то не всички.
--- Край на цитат ---
Ами природата е вложила своят ОД,Оргон, Ци ,Чи, Прана и т.н. Нещо което човек не може да вложи :)
Радико:
Абе не е точно така защото литиевият ѝодид е кристал направен от човека пък има такива свойства. На практика се знае точно какви свойства трябва да има един кристал за да се постигне ефекта. Не помня точно трябваше да няма някаква ос на симетрия. Иначе си прав, че това изобщо не се знае какво е всъщност
Според мен, като изхождаме от теорията, че светлината е електромагнитни вълни излиза, че ако се направи резонаторна кутия с подходящ размер и подходящите оси на симетрия би трябвало да може да се заплитат и радиовълни. Ако това се осъществи, нещата ще станат безкрайно интересни. За такъв експеримент не е нужно нещо кой знае колко повече от поялник, осцилоскоп и малко части.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия