Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Квантово заплитане
Радико:
Забелязвам напоследък доста се приказва и по научни, и по чисто клюкарски списания за така нареченото квантово заплитане. Не знам колко е "квантово" но по оскъдно изнесените подробности за ефекта става ясно, че работата е наистина много заплетена. Вече има информация за създаването на устройства с практическо приложение използващи ефекта, но за съжаление не успях да открия нищо конкретно за самият ефект. Май информацията се прецежда много сериозно и до нас достигат само случайно пропуснати несъществени факти.
Например: Заплетените двойки фотони могат да съществуват само заедно, дори и ако съществуват по различно време, Тоест поне аз така го разбирам, ако пуснеш през някакво хипотетично заплитащо устройство два фотона през някакъв интервал от време, те ще са заплетени и колкото време съществува след пускането му единият толкова ще съществува и другият. Ха сега де. Независимо от факта, че аз отричам фотоните ефекта е факт и сигурно може да бъде обяснен много по логично по друг начин. За сега за да не се объркат още повече нещата ще използвам термина фотон. Та какво излиза ако използвам две заплитащи машини наречени условно "А" истина и "В" неистина, после прекарам през тях по един фотон днес А и В фотони и ги заплета с други два фотона "C" и "D" прекарани през тях в други ден, то те ще бъдат заплетени с разлика в времето два дена. Да не забравяме, че заплитането е "A.C" "B.D" Вдругиден аз ще имам възможност за избор дали да унищожа първо C или първо D и съответно да наблюдавам днес какво съм решил да направя в други ден Сиреч ако унищожаването на фотоните е свързано с дадено събитие "очаквано утре" то аз мога да изпратя съобщение сам към себе си от бъдещето към миналото.
Е те на това аз му викам ПЪЛНА ЛУДНИЦА
Някой знае ли още нещо за този ефект, че взе да ми става интересно.
@praktik:
Не се захващай с нещо, което не е за твоят мозък ;D
--- Цитат --- Независимо от факта, че аз отричам фотоните
--- Край на цитат ---
Интересно, а какво е светлината според теб , щом отричаш фотоните .
Радико:
Какво е светлината ли? Ами не само според мен, светлината е променливо електромагнитно поле, или вълни, "който термин ти е по удобен, използвай", с точно определен честотен, вкл. спектрален диапазон. Някъде тук във форума бях публикувал една таблица, каква честота като какви вълни се възприема, като се започне от постоянното поле, минеш през радиовълни, топлинни вълни, светлинни, УВ, рентгенови, та се стигне до най високочестотното познато ни проявление: гама лъчите. Всичко това е все електромагнетизъм.
П.П. А как реши, че това нещо не е за моя мозък, с кантар ли го измери? Мисля, че завесата над ефекта е толкова плътна точно защото нещата са достатъчно прости дори и за твоя мозък.
@praktik:
Значи светлината е променливо електромагнитно поле, това го знаят и малките деца, но какво е електромагнитното поле, никой още не знае. Според стандартният модел, който модел е възприет от съвременната физическа наука, електромагнитното поле се състои от виртуални гама фотони обменяни между частиците които притежават въпросното поле. Ти като си по умен дай някакъв твой модел, който да се впише в стандартният модел, и да съдържа стандартният модел, като частен случай на твоят модел. ;D
А за заплитането, нещата са заплетени здраво и от позицията на стандартният модел, защото има обяснение, което не съответства със специалната теория на Айнщайн, та сега пък налагат и разни червееви дупки като една от възможните хипотези .
Радико:
--- Цитат ---Ти като си по умен дай някакъв твой модел, който да се впише в стандартният модел, и да съдържа стандартният модел, като частен случай на твоят модел. ;D
--- Край на цитат ---
Защо модела на Коперник да не би да се вписва в тогавашният стандартен модел или да го взима като частен случай.
Иначе споко. Като съм готов с цялостна теория ще я публикувам. Ако искаш това да стане по бързо спри да се заяждаш и напиши нещо полезно по въпроса като го откриеш в нета. Аз намерих линк към един файл за който се твърди, че много подробно е обяснен експеримента, Но файла вече е премахнат. Така че, давай тук има поле за изява за всеки "За всеки позитивно мислещ"
П.П. Заболяха ме пръстите да пиша мама му стара за десети път го казвам с ЧАСТИЦАТА фотон не се обяснява нищо защото и камъните са частици, ама по големи. Камъните не могат да се издърпват един друг могат само да се избутват. Всички неща подобни на камъни имат подобни свойства. Свойството ПРИВЛИЧАНЕ е в пълно противоречие на СТАНДАРТНИЯ МОДЕЛ. Във всеки опит за обяснение на привличането чрез частици "независимо гравитационно или магнитно" има точно толкова логика колкото в твърдението, че земята се държи от 4 слона стъпили върху костенурки.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия