Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Квантово заплитане

<< < (14/20) > >>

@praktik:
Радико на този свят няма мистерии, нашето незнание води до мистерии  ;)

--- Цитат ---просто е време учебника по квантовата механика да отиде където му е мястото: на същия рафтна който стой учебника по алхимия.
--- Край на цитат ---
И аз съм на това мнение  ;)

ndm:

--- Цитат на: Радико в Юни 05, 2014, 09:13:14 pm --- Такова твърдение обаче е изпълнимо само при поне две условия:
  1. Ако светлината не се състой от фотони, а е вълна или нещо такова.
  2. Ако нещото се движи със скорост много по-голяма от тази на светлината.
Та така, Съвременните последователи на стандартният модел по-скоро предпочитат да се съгласят че е възможно пътуване във времето отколкото тези две условия слагащи край и на квантовата механика и на теорията на относителността.

--- Край на цитат ---

Да Радико, светлината е стояща вълна, тя няма скорост или скоростта и е безкрайно голяма, мигновена, а не измислените километри. Освен това светлината е прозрачна, ние не виждаме светлината, виждаме източника на електрическите заряди. В зависимост от силата и концентрацията на електрическите заряди от източника можем да говорим за осветеност, но разпространението е мигновено, ако преминава през прозрачна среда.
Да затова е само теория и даже са я кръстили и относителна, както и нютончиковите чревливи ябълки.

Радико:

--- Цитат ---Да Радико, светлината е стояща вълна, тя няма скорост или скоростта и е безкрайно голяма, мигновена, а не измислените километри
--- Край на цитат ---
Как по дяволите тогава работят лазерните рулетки дето ги продават в Практикер, Бриколаж и други такива магазини. Прочети първо за експеримента с който е измерена скоростта на светлината за първи път и после пиши тези глупави изказвания.

@praktik:

--- Цитат на: Радико в Юни 06, 2014, 10:43:14 am ---Как по дяволите тогава работят лазерните рулетки дето ги продават в Практикер, Бриколаж и други такива магазини. Прочети първо за експеримента с който е измерена скоростта на светлината за първи път и после пиши тези глупави изказвания.

--- Край на цитат ---

Ето как френският физик Физо е измерил скоростта на светлината.
http://mgpz.hit.bg/razprostranenie.html
А ето и информация че учените били измерили скоростта на гравитацията, и тя е по висока от тази на светлината ( макарче може да е журналистически слух ).
http://www.mystics.eu/%D1%84%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BA%D0%B0/245-skorostta-na-gravitaciata.html

Радико:
Практик първият линк нещо не мога да го отворя дали защото съм в ливан или вече не работи ама и през бгпрокси не можах да го отворя. та се чудя дали да не драсна набързо една рисунка по въпроса и да я публикувам за информация на @ndm И други като него който не го знаят.
А за гравитацията забрави братче, всичко са журналистически измислици за да се измери скоростта и трябва да можеш да я включваш и изключваш. Което е невъзможно. всички експерименти за които съм чел по въпроса са крайно компроментирани даже по скоро найвни.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия