Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата
Как да горим вода+масло
emm:
Колеги, оказва се, че може да се направи печка само на вода.
Системата е много проста, трябва да се развие 2000гр. завихрен пламък въздух с голям дебит и малко гориво в началото. След това на печката не и трябва друго гориво, освен ВОДА.
Опитвам се да намеря спонсори за проекта.
Ако не успея да намеря такива, ще я направя с собствени средства а след това цената ще е доста голяма.
Успех ;D
Радeв:
Ще стане ли със оксижен /пропан + кислород/?
Според мен веднъж като започне процеса ще може да мине само на вода.
mi68:
Най-вероятно не. Ниска е температурата на горене доколкото знам 1200 С градуса. Трябва водород 2000 С градуса или ацетилен 3200 С градуса. Трябва температура над 2000 С градуса.
prp:
--- Цитат на: emm в Декември 20, 2010, 12:20:53 pm ---Колеги оказва се, че може да се направипечка само на вода.
Системата е много проста, трябва да се развие 2000гр. завихрен пламък въздух с голям дебит и малко гориво в началото. След това на печката не и трябва друго гориво, освен ВОДА.
Опитвам се да намеря спонсори за проекта.
Ако не успея да намеря такива, ще я направя с собствени средства а след това цената ще е доста голяма.
Успех ;D
--- Край на цитат ---
А как разбра че може при положение че още не си го направил?
Освен това доколкото знам температурата на топене на желязото е 1535 °C така че при 2000 градуса печката трябва да е направена от друг метал. Какъв?
EDM electronics:
Той нека първо накара водата да гори, а пък материали издържащи над 2 000' дал Господ. Най-простото e газ-бетон, после разни керамики, кварц, фолфрам и върха на сладоледа - алуминиевите сплави и окиси, издържащи до над 7 000', употребявани в соплата на ракетните двигатели.
Ако това с горенето на водата е вярно, т.е. тя да си самоподдържа горенето сама, може да се замени ядреното гориво в АЕЦ и въглищата в ТЕЦ с вода :D. И тогава Кирил Чуканов с кълбовидната мълния - пасти да яде......
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия