Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Как да горим вода+масло

<< < (15/21) > >>

mzk:
Методът на emm е много интересен. Хубавото е, че може да се гори вода с всякакъв произход. При електролизата е нужна силно пречистена (дейонизирана, дестилирана) вода.

2% от водата на планетата е питейна, което обезсмисля задачата.

Ето защо печката в този вариант е перспективна.

По отношение на инвестициите искам да кажа, че ако се съберем достатъчно голям брой хора, можем да съберем пари и да придвижим проекта. Както emm е написал, той може да го води и сам, с цената на повече време и усилия.

По отношение на температурата на топене на желязото, припомнете принципа на действие в реакторите ТОКАМАК.

getca:
Здрасти emm,
Да дам и аз идея - що да не гори в плазмена среда, да речем. Яка ел. дъга или няколко такива с честота килохерци и готово... ;) Температурата на плазмата е, леле-мале...инфо по въпроса има много. В темата за плазменото запалване бях прикачил клип с опит за палене на капка вода между електродите на запалителна свещ от автомобил. Задачата е да се направи генератор с енергия на разряда на порядък, че и повече от този на нормална запалителна уредба. Варианти много, въпрос на схемотехника и загубено време за навиване на трафове и лепене на платки. Механично си го представям като горелка с форма на тръба, като на изхода има куп разрядници, а по тръбата се подава фино пулверизирана вода, смесена с въздух. Би трябвало да работи, друг е въпросът с каква ефективност... ???
Прикачвам снимки на дъгата без и със вода.

Поздрави...

ПП. Ето и леко увеличена картинка на пламъка с водата... ;)

caduceus:
Здравейте,
със сигурност предварително обработената вода ще направи нещата по-лесни. Андреев, Краснов, Шаубергер са минали оттам, мога да помагам в тая насока. Вероятно и температурата ще падне, защото техните ДВГ едва ли са работили на 2000 градуса. Видове обработки дал господ, само трябва да се пробва на практика кое е подходящо. Така че вие мислете за печката, пък аз за водата и  ще се топлим общо. Пък ако не палне, има и ракийца  ;D
Поздрави

emm:
Колеги, благодаря за идеите.
След последните ми опити с печката, при които се получи този ефект на горенето на водата, без никакво допълнително гориво, сън не ме хваща.
Наистина ще бъде проблем завихрящата камбана на пламъка. Металната камбана се стопи за около 1мин.
Въпреки , че видимо огненото кълбо не седи вътре. Под високото налягане на въздуха от компресора, пламъка се завихря и излиза от камбаната където се среща с прегрятата пара и въздушната струя.
Този процес е много прецизен и крехък, ако двете струи не са настроени точно, огненото кълбо се разсейва и ефекта се губи.
Другият проблем е кънтенето от взрива на парата. Получава се импулсно горене като при реактивните двигатели, при които е много важна конструкцията на горивните камери. При реактивните двигатели резонанса се движи между тръбите изходната фуния и горивната камера. А при мен този резонанс излиза от прозореца на печката и след това се засмуква обратно.
А това е голям проблем за мен, защото температурата е нечовешка. Затова мисля да направя мини модел на рективна печка на вода.
Имам водна помпа за високо налягане с малък дебит с която мисля, че ще постигна налягане на парата около 25- 30атм. което мисля ще ми стигне за опита. Серпентината на парогенератора трябва да има поне 3 разширителни камери, където парата се разширява и след това отново поема по тръбите за прегряване. По този начин се получава разхлабване на водните връзки. Доста време чаках патента на Егин за Ера 300 където описва този процес. Ако парата е испарена само един път не гори, трябва да има свиване и разширение за да се получи горяща пара.
Нека си пожелаем успех в нашите опити за по добра година.... ;D

Радeв:
Днес си играх със волтови дъги от Тесла трансформатор във вода и от едно трансформаторче а неонова лампа и нищо особенно не се случи.
http://www.youtube.com/watch?v=4OklIm5a1Lc
Реших и аз да пробвам дъга в солена вода и около дъгата се образува възпраменяване със жълт цвят като на снимките на getca.
Явно солта спомага за по-лесното разделяне на молекулата. Което ме навежда на мисълта че оня химик дето преди 89-та палел водата може и да е имал химическото решение за отслабване на молекулата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия