Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Как да горим вода+масло

(1/21) > >>

emm:
Здравейте на всички които вярват във ВОДАТА и нейните качества.Искам да ви кажа за един начин с които да повишите КПД на печка с твърдо и течно гориво...Аз се отоплявах с нафтова печка от Икарус на нафта.След поредното вдигане на цената на горивата я преправих с нафта и вода ,НО изгоря казана.... :evil: След ремонта я преправих  на ГАЗ..НО и на нея вдигнаха цената...Сега се отоплявам на горяло масло и ВОДА...
Работа:
След загряване на печката, по серпентина в горната и част на печката слиза на доло на около 15 см до маслото в края на медната тръба я стискате с клещи да се получи като жиглиор който полувелизира вялата вода.Между водният съд и тръбата има кранче което дозира водата.Когато започне да пръска вода вурху врялото масло то се разкипява и се разпалва жестоко...Трябва да се внимава с дозировките защото съм имал случаи на голямо бумкане и всичко става в пушек. Но все пак съм доволен на това което съм направил.Успех на всички на които им е писнало да ни мачкат като хлебарки. :D

venvel:
Нарисувай или снимай това приспособление за горене на вода. Да не стане някой сакатлък.

emm:
Сега правя горелка за печка на принципа на горелката на Пантон която се задвижва с пара а не с компресор.Но дюзата през която излиза парата за да полувелизира маслото преди да влезе в реактора е мн сложно,и ще ме забави с резултатите.Аз мисля че този начин на горене е мн ефективен и чист за околната среда.Всеки който има възможност и желание трябва да експериментира.УСПЕХ :D

Gogo55:
всяко едно пропускане на водна пара или въглероден двуокис през нажежени въглища или друг богат на въглеводороди материал дава още горим газ подходящ за двг както и за отопление.също и комбинирането на въглеводороди при температура подходяща за крекинг300-800градуса по целзии.наи евтините съставки са водата и въглеродния двуокис-с тях може да се получава много по евтино гориво във вид на горим газ или течност ако газта се прекара през някъв "хладилник" където да се втечни.

emm:
Здравейте оптимисти.....Преди време бях писал за отоплителна система която използва вода.След доста опити вече имам резултати които са невероятни.Използвам водата като конпресор която облагородява горенето и няма никакво замурсяване.Използвам старо масло за отопление което преди опитите ми доста често цапаше кюнците и за същото помещение използвах по 10- 15л на ден.Сега се отоплявам с 5-8л масло и 8-15л вода.
Имам колеги които се топлят с 30-40л на ден и всичко около тях е във сажди.Системата работи под налягане като изпарената вода повелизира маслото под 3-5атм.налягане.Важното за системата е да се получи турболенция в печката подобно на VORTEX която сжаля на доло пламъка  и по този начин топлината остава до голяма степен в печката.Пламъка е доста бял което показва ,че се отделя някакво количество кислород.Печката работи като стандартна горелка но не използва помпа.Може спокоино да се отоплява доста голяма зграда ако се монтира водна или парна риза ,защото планъка е насочен като оксижен.За момента се опитвам да стбилизирам процеса защото е малко нестабилен.При достигане на определена температура в печката маслото става на газ,които изгаря напълно,без да се отделят сажди.За сега сум стигнал до тук.
Успех на всички които искат нещо ново което вече е било токрито... :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия