Автомобили, топлинни машини, алтернативни горива > Разлагане на водата

Как да горим вода+масло

<< < (13/21) > >>

emm:
Здравейте колеги, искам да ви ориентирам в предстоящите зимни дни..... ;)
За тези които живеят в блокове и нямат комини, ще предложа вариант за отопление който е 5 пъти по ефективен от познатите.  Това е начин който много от вас знаят, но защо не го използват. Загряване на вода с две шпилки на променлив ток.
Ето ви и постановката:
1. Взимате едим радиатор
2. На мястото на една от долните тапи правите нова от тефлон.
3. Навивате две шпилки (от неръждавейка) в тапата, колкото позволява радиатора.
4. Върху тях трябва да има щит от тръба който е заварен за масовата шпилка така че да няма фазов пробив в стените на радиатора за да не се разруши. (всички детайли са от неръждайма стомана)
5. На мястото на противоположната горна тапа слагате разширителен съд. (големината зависи от температурата на водата)
6. Слагате термо ключ от печка до 130градуса и с него регулирате работната температура.
7. Замасявате самият радиатор (задължително)
8. Сагате и предпазен бушон. (задължително)
9, Ако се включва с щепсел проверете масата да е на корпус. (задължително)
10. Не използвайте мощности над 700вата не ви препоръчвам. (задължително)
11. Не слагайте никакви катализатори.(задължително)

Аз съм монтирал такава установка която работи перфектно и е само 200вата.
Щом работната температура на камината ми падне под 40гр се включва ел. системата.
Топлината е постоянна и е достатъчно и 30гр за подържане на нормална температура.
За тези будали в блоковете с ЛЪЖО МЕРИТЕ които още не са си спряли парното и плащат некакви убииствени сметки на тарикатите с яхтите, бравоооооо ..... >:(
Те на това му се вика конспирация, трабва да ги е страх че да им се ..?.... мамата..

Хайде по живо по здраво и дано съм успял да стопля някои изтормозени хорица... ;D ;D ;D
Успех

Orenda:
Здравейте колеги, искам да ви ориентирам в предстоящите зимни дни..... Намигване.........
 Може ли, малко снимки

sbk1:
Аз също ползвам няколко системи за масло , но съм се спрял на комбиниран метод  за горене дърва + масло + вода.
Водна риза на  част от печката ( тя е от джанти на товарна кола ЗИЛ или нещо такова ) като отоплявам на долно ниво две помещения едно под друго 120 кв . м . + 180 кв . м .
На горно ниво защото са едно под друго още 3 етажа по 42 кв . м . като има 6 радиатора и обдъхване на тръбата на комина  с вентилатори . Снимал съм и една печка ( заводска ) само на изгоряло масло , не пуши и работи добре .
С помпа е за постоянен дебит , може и да сте я виждали аз съм я оразмерил с ролетка .
http://sbk1.snimka.bg/other/pechki.464695 

dimitar65:
emm ,сподели ако обичаш ,колко навивки е серпентината и какъв е диаметър и ,както и какъв е диаметъра  на дюзата?

emm:
Здравейте колеги, стана студено и започнахме да мислим как да се стоплим.
В сервиза ми се отоплявам на масло и вода, но печката ми все не ми харесва и искам да е по добре.
Затова се върнах към старата си концепция, кадето водата е под налягане и се завихря в камбана за да може да се задържи максимално висока температура в кабаната, кадето става и частично изгаряне на водата.
http://www.youtube.com/watch?v=nUFcogmB7uA
Опитите ми показват, че трябва да се направи циклонна камера, кадето да се задържи пламъка и да се получи и изгаряне на водата.
С компресор се получават страшни взривове от водата, когато в камбаната успея да задържа пламъка.
Печката започва да свисти като реактивен двигател, но за целта се изисква много точна настройка.
Вече ми свършиха идеите да постигна температура над 1800 градуса за да се получи мигновенно разпадане на водата.
Успех :D

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия