Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Магнитното поле като самостоятелна същност
@praktik:
--- Цитат на: Радико в Ноември 30, 2013, 09:30:12 pm ---@praktik Това че магнитното поле не се създава от движението на електрически заряд а по скоро нещо създава и двете го има в доста теории. Аз също съм склонен да го приема за много по реалистично.
nizo
Ако приемеш отдавна доказаният факт, че светлината се различава от постоянното магнитно поле, от сигнала на радио FM+, от излъчването на микровълновата печка, от топлината излъчвана от печката на дърва, от Хлъчите, от Гама лъчите единственно по честотата на смяна на поляритета на магнитното поле. В този момент много неща ще си дойдат на място в теорията ти. Просто ще излезеш от една голяма мъгла.
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---@praktik Това че магнитното поле не се създава от движението на електрически заряд а по скоро нещо създава и двете го има в доста теории. Аз също съм склонен да го приема за много по реалистично.
--- Край на цитат ---
Значи електронът има две съставки, електрична и магнитна, според теорията на джоузеф георги. В зависимост как е позициониран със съставките си спрямо друг електрон, се проявяват и електричната или магнитната му съставки. Много интересно, как могат да се накарат електроните от една отрицателно заредена сфера, вместо да се отблъскват чрез позициониране на електричните им полета, да се привличат чрез позициониране на магнитните им полета.
Радико:
mi68
Този ефект има обяснение и по друг начин, Но и той е в разрез със стандартният модел: Ако магнитното поле се явява изкривяване в хипотетичната посока "W" то конуса би увеличил изкривяването в средата си за сметка на намаленото изкривяване по периферията.
@praktik
Това изобщо не се връьва с написаното от мен
--- Цитат ---Значи електронът има две съставки, електрична и магнитна,
--- Край на цитат ---
това е твоя погрешна интерпретация на думите ми.
mi68:
Здравейте,
Какво става с изкривяването в посока W? Просто се йонизира въздуха подобно придизвикано от острие с високо напрежение. Това е ток на разместване. Във вид на оргон, постоянен ток на разместване, не съм правил опити, вижда ми се сложно. В режим на стояща електромагнитна вълна се получава същия ефект. Проблемът е че режима е нестабилен и ми дефектира апаратурата. Ще пробвам с компас да се убедя, че е така.
@praktik:
--- Цитат на: Радико в Ноември 30, 2013, 09:51:38 pm ---mi68
Този ефект има обяснение и по друг начин, Но и той е в разрез със стандартният модел: Ако магнитното поле се явява изкривяване в хипотетичната посока "W" то конуса би увеличил изкривяването в средата си за сметка на намаленото изкривяване по периферията.
@praktik
Това изобщо не се връьва с написаното от мен
--- Край на цитат ---
--- Цитат ---Това изобщо не се връьва с написаното от мен
--- Край на цитат ---
Не , така е според теорията на Джоузеф Георги.
x_name41:
--- Цитат на: x_name41 в Ноември 30, 2013, 09:16:41 pm ---преди време попаднах тук във форума на най разумното обяснение за произхода и структурата на магнитното поле, за съжаление не си спомням чия беше концепцията или идеята а и местоположението на въпросната публикация но съм убеден че беше забележителна, спомням си че беше обяснено във вид на графика, моля ако някой си спомни нека посочи въпросният пост, ако не се лъжа потребителят беше nizo?, но не си спомням точно може и да греша?, това е едно от нещата които ме впечатлиха, поздрави
--- Край на цитат ---
мммда, намерих го :)
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия