Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити
Магнитното поле като самостоятелна същност
mi68:
Здравейте,
Ако приемем магнитното поле за спирала, то за обем е конус. Между центъра и периферията се създава градиент или електрично поле, така наречена радиална енергия. Имаме четири състояния:
- няма възбуждане, реално имаме възбуждане от космически фактори, на кратки разстояния всичко е хомогенно, потенциал КИ (ЧИ).
- имплозия, центростремително, вход, ИН
- експлозия, центробежно, изход, ЯН
- статично компенсирано, нулиране, безтегловност
Докато експлозията и центробежно движение е просто, то имплозията и центростремителното движение е трудно.
Ако се разгледат полупроводниците имаме два токоносителя електрони и дупки. Дупките пак са електрони но с инвертирана енергия, така че се държат като позитрони . Тъй като реално не са позитрони то се наричат дупки.
Свободната енергия се свежда до техника на създаване на дупки ИН. Ефира има потенциал КИ, защото в него възникват трептения и въртения.
@praktik:
а защо трябва да се вярва на академичната наука, че само движещи се заряди създават магнитно поле до сега няма задоволителна хипотеза за създаденото магнитно поле във постоянен магнит, някакви токове, е кви са те, спинове и прочее, че то спин има всеки електрон във всеки материал, но не всеки материал се намагниттва. Освен това как ще обяснят магнитното поле, между относително неподвижни заряди, като например зарядите на два тока, между два кабела които протичат в една посока, между зарядите има относителен покой, така че не би трябвало да има магнитно поле, обаче практиката показва че има.
Мисля че теорията на Джоузеф Георги ( май че е индиец по произход ) най правдоподобно обяснява "електромагнетизма".
Според неговата теория , магнитното поле не се създава от движение на електрически заряди .
http://www.physics-edu.org/bulgarian/index.html
x_name41:
преди време попаднах тук във форума на най разумното обяснение за произхода и структурата на магнитното поле, за съжаление не си спомням чия беше концепцията или идеята а и местоположението на въпросната публикация но съм убеден че беше забележителна, спомням си че беше обяснено във вид на графика, моля ако някой си спомни нека посочи въпросният пост, ако не се лъжа потребителят беше nizo?, но не си спомням точно може и да греша?, това е едно от нещата които ме впечатлиха, поздрави
Радико:
@praktik Това че магнитното поле не се създава от движението на електрически заряд а по скоро нещо създава и двете го има в доста теории. Аз също съм склонен да го приема за много по реалистично.
nizo
Ако приемеш отдавна доказаният факт, че светлината се различава от постоянното магнитно поле, от сигнала на радио FM+, от излъчването на микровълновата печка, от топлината излъчвана от печката на дърва, от Хлъчите, от Гама лъчите единственно по честотата на смяна на поляритета на магнитното поле. В този момент много неща ще си дойдат на място в теорията ти. Просто ще излезеш от една голяма мъгла.
mi68:
Здравейте,
Има опит, с който се усилва магнитното поле. Това са конусни наставки към постаятен магнит или електромагнит. Веднага може се направи извод, че магнитното поле е надлъжен поток и стеснението му увеличава скоростта. По аналогия със з-н на Бернули може да пада налягането, но това не е доказано.
Явно в различните направления имаме различни свойства.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия