Алтернативни енергоизточници > Теории, хипотези, физични опити

Магнитното поле като самостоятелна същност

<< < (9/9)

Радико:
Оооо не, точката на Лагранж е съвсем друго нещо, там нещата се определят по-скоро от центробежните сили отколкото от гравитацията. Според горната теория точката на Лагранж трябва да е права да не кажа пресечен конус. и всичко вътре в този конус от земята до луната да е в безтегловност.   

@praktik:
Радико, много объркано го дават в уикипедията, аз мисля че точка на лагранж е именно точката в която се уравновесяват гравитационните сили на две масивни тела. А центробежната сила, също уравновесява гравитацията, пример са стационарните спътници .

@praktik:
Ето един клип на Виктор Катюшчик, за неустойчивото и устойчивото равновесие, и доказателствата които дава, за несъстоятелността на гравитационната сила като сила на привличане.
https://www.youtube.com/watch?v=KSBb5M8RS_w

Maistora52:
Ще ми се да подскажа и това, че понятието за равновесие, уравновесяване или балансиране в Природата като явление е невъзможно. Ние можем да си пресмятаме в цифри колкото си искаме тези разни уравновесявания, но това е съпроводено от неминуеми, както ги наричат - допуски... къде повече или още повече големи.
Оттук - твърде стационарна и подредена (нагласена) ми изглежда тази ваша гравитационна среда... а иначе в Космоса всичко се движи с такива бесни скорости, и се случват такива апокалиптични удари между гравитационно взаимодействащи си тела, че акъла на никой от нас тук не би могъл да го побере. 

Навигация

[0] Списък на темите

[*] Предходна страница

Премини на пълна версия